19. kolo
05.01.2020 14:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Villarreal ve druhém poločase otočil výsledek a z Anoety veze všechny body

Dobrý závěr roku a ještě lepší vstup do toho nového. Villarreal dokázal získat na Anoetě všechny tři body, přestože s domácími po prvním poločase prohrával. Real Sociedad poslal do vedení José, ale Žlutá ponorka díky penaltě Triguerose vyrovnala a vítěznou trefu obstaral Santi Cazorla.

Villarreal neprožil zrovna skvělý úvod do sezony a dá se říci, že pookřál až s koncem roku, kdy porazil nebezpečné týmy Sevillu a Getafe. Fanoušci se přesvědčili, že to může jít a jejich modly jim daly v Baskicku další dárek.

Real Sociedad se přitom pyšnil dobrou formou a v tabulce si vede skvěle. Také v prvním poločase měl více ze hry a dá se říci, že zaslouženě vedl. Úvod zápasu byl v jeho režii a ve 14. minutě donutil Asenja k prvnímu zákroku Portugués. O několik minut později vedli domácí další akci po pravé straně a tentokrát už s gólovým vyjádřením. Ödegaard posunul balón doprava, odkud ho Portugués poslal na malé vápno a Willian José otevřel skóre utkání. I další minuty patřily Realu Sociedad a Villarreal skutečně nepůsobil dojmem, že by si měl odvézt nějaký bod, natož všechny tři. Domácí ale nedokázali zvýšit skóre a museli se spokojit "jen" s jednobrankovým náskokem. Neblíže druhému gólu byl těsně před přestávkou Ödegaard, ale jeho rána prolétla těsně mimo.

Villarreal ustál, co mohl, v první půli nebyl vůbec nebezpečný a o to větší překvapení znamenalo vyrovnání. Baskové ho soupeři darovali sami, Zubeldia ve vlastním vápně fauloval Chukwuezeho a hosté měli k dispozici pokutový kop. Manu Trigueros ho s přehledem proměnil a srovnal na 1:1.

Real Sociedad si mohl vzít vedení zpátky po akci Merina, ale Asenja zachránila branková konstrukce. Hra se ale začala hodně kouskovat a především se přitvrdilo. V 72. minutě pak přišel rozhodující moment utkání, Gaspar našel ve vápně volného Santiho Cazorlu a ten z úhlu překonal brankáře. Sudí celou situaci ještě hodnotil u videa a nakonec gól pro Žlutou ponorku potvrdil. Výsledek byl pro domácí poměrně krutý, stále však zbývalo několik minut na vyrovnání. Domácí se tlačili dopředu, ale Villarreal hrál chytře a vedení nakonec udržel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
DidusIneptus

Super Žlutá ponorka! Poslední 3 zápasy 9 bodů. A to se silnými soupeři.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele