37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla veze ze San Sebastiánu bod za bezbrankovou remízu

Real Sociedad se dostal na průběžnou šestou příčku, protože Getafe své utkání prohrálo, zatímco La Real remizoval se Sevillou. Ani jeden z týmů se překvapivě netrefil, přesto to bylo zajímavé utkání.

Real Sociedad pořád myslel na pátou příčku, ke které mu scházely jen tři body. Ty chtěl uhrát dnes na domácí půdě proti Seville. Ta už má jistou účast v milionářské Lize mistrů a vlastně jí o moc nejde. Tomu odpovídala i základní jedenáctka, do níž se vešli například Franco Vázquez nebo Nemanja Gudelj. Od prvních minut se hrál spíš pomalejší fotbal, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat první chybu.

Do šestnáctky domácího celku se naběhl Joan Jordán, který se pokusil o přihrávku pod sebe. Tu však domácí obrana zablokovala včas. Poradila se také o chvíli později s ranou Ólivera Torrese, který pálil z hranice vápna. A do třetice se o ránu z větší vzdálenosti pokusil Suso, hráč, kterého díky automatické kvalifikaci do pohárů čerstvě Sevilla vykoupila z AC Milán.

Sevilla nikam výrazně nespěchala a spíš čekala, s čím přijde její sok. Ve 42. minutě mu to málem vyšlo. Záložník Mikel Merino si zpracoval míč hrudí do pohybu a následně poslal míč tvrdou ranou pod břevno. Tam však zasáhl pozorný brankář Bounou, jenž krásný projektil ještě hezčím zákrokem poslal nad bránu.

Jinak toho první poločas moc nenabídl a zůstal jasně za očekáváním. Po změně stran se na domácího brankáře hnal Franco Vázquez, ale na poslední chvíli byl odzbrojen těsně předtím, než stačil vypálit. K odraženému míči se dostal Suso, jenž po kličce vnikl do pravé části šestnáctky. Jeho zakončení ale postrádalo přesnost a vlastně i razanci.

Někdy tou dobou se Sevilla dozvěděla, že Atlético Madrid vede v souběžně hraném utkání, takže třetí příčka se jí vzdaluje. Ale na tempu to nic nezměnilo. Naopak, po hodině hry dostal míč do šestnáctky Cristian Portugués, který udělal s míčem pár kroků a napálil balon do břevna! To byla taky jeho poslední akce, protože vzápětí ho střídal mladý kanonýr Isak.

Sevilla vymyslela dlouhý pas do šestnáctky, za nímž se vydal Joan Jordán. Tomu ale šanci na skórování sebral vybíhající brankář Moyá. Real Sociedad se málem dočkal branky v 70. minutě, kdy se po nádherném pasu za obranu řítil na brankáře osamocený Willian José. Jenže Bounoua nepřehodil a jen zklamaně ukryl hlavu do dlaní.

Podobné pocity zřejmě zažíval i jeho mladší parťák Alexander Isak, kterému právě José nahrával. Devět minut před koncem ale útočník Realu Sociedad pálil jen těsně vedle tyče. Sevilla mohla definitivně rozhodnout v nastavení. Luuk de Jong po zisku míče utíkal na polovinu soupeře, kde předložil míč Munirovi. Ten ale ztroskotal na skvělém brankáři!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele