26. kolo
28.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Realu Sociedad stačil na vítězství jeden gól, Valladolid sestřelil Januzaj

Real Sociedad naplnil v páteční předehrávce roli favorita a Valladolid těsně porazil brankou Adnana Januzaje, což zároveň znamená, že se posunul na průběžnou třetí příčku. Valladolid zůstává ve druhé polovině tabulky.

Pro baskický celek to byla ideální příležitost, jak se přiblížit vytoužené Lize mistrů. Doma na Anoetě ztrácí jen výjimečně a i proti Valladolidu byl favoritem. Hosté bojují o záchranu, zatím mají na sestupové příčky náskok, ale ten chtěli pochopitelně v Baskicku navýšit.

Real Sociedad se od počátku snažil vyvíjet aktivitu, ale narážel na dobře organizovaného soupeře, který mu toho příliš nedovolil. První poločas byl poměrně vyrovnaný a nepřinesl žádnou výraznější gólovku. To byla pro diváky jistě velká škoda a nezbývalo nic jiného, než doufat, že se situace po změně stran zlepší.

Skutečně tomu tak bylo, ve 48. minutě poslal Ödegaard krásný centr na Isaka, který ale hlavičkoval jen do náruče Masipa. Valladolid kontroval příležitostí Enese Ünala, jehož parádní přihrávkou dostal do šance Sandro Ramírez, nicméně Ünal branku trestuhodně minul.

Anoeta se dočkala přesně po hodině hry. Oyarzabal poslal balón na Adnana Januzaje, který zblízka propálil brankáře Masipa. Nikdo v tu chvíli netušil, že jde o první a zároveň poslední branku v utkání. Valladolid se nevzdával a před koncem zápasu měl obrovskou šanci na vyrovnání, ale Sandro Ramírez si vylámal zuby na výtečném zákroku Remira. Real Sociedad nakonec porazil Valladolid 1:0 a posunul se už na průběžnou třetí příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele