13. kolo
08.11.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leganés veze vydřený bod ze San Sebastiánu

Real Sociedad překvapivě získal z utkání s Leganésem jen bod, který je jednoznačně vítězstvím hostí. Remízu jim v závěru zajistil Youssef En-Nesyri.

Real Sociedad měl v pátek večer na vlastní půdě získat snadné tři body. Soupeři totiž patřilo až poslední místo v celé lize a jeho výkony budily ve fanoušcích provinčního celku spíš zlost než obdiv. Domácí navíc využili velmi silného tria v podání Portua, Josého Williana a Oyarzabala. Pravda, chyběl jim mladý talent Odegaard, ale i tak neměli mít s Leganésem potíže. Jenže všechno nakonec bylo trochu jinak.

Překonat brankáře Cuéllara totiž domácím hráčům dělalo nemalé potíže. Statný brankář a odvážná obrana hostí, to byly hlavní důvody toho, že se Real Sociedad tak těžko dostával ke střelbě. Ve 14. minutě se to pokusil prolomit útočník Willian José, který si skvěle naběhl do vápna a dostal tam dobrou nahrávku. Jenže opět zareagoval skvěle zasahující Cuéllar.

Ten musel o pár minut později na brankové čáře bleskově řešit umístěnou střelu, kterou se mu povedlo vytlačit na roh. Recia pak na druhé straně vychytal pozorný brankář Remiro Gargallo. Další průběh utkání a jakékoli další šance na krásnou hru dost komplikoval neustálý déšť, který se na San Sebastián snášel. Konec první půle poznamenalo také bojácné zdržování hry na obou stranách.

Pět minut po změně stran se bezbrankovou nudu snažil změnit ve vedoucí trefu Adnan Januzaj, který pálil velmi pohotově. Stejně tak však reagoval Cuéllar. La Real byl ale přeci jen o dost aktivnější a nakonec se vlastně po zásluze dočkal vedoucí branky.

Po hodině hry ji vstřelil Mikel Merino, který si naběhl na centr od Adnana Januzaje a přesnou hlavičkou poslal míč i přes dva bránící hráče do sítě.

Jenže Leganés zbraně nesložil. Čerstvý Guido Carillo se pokoušel prosadit hlavou po centru ze strany, jenže bránu těsně minul. Hosté se ale dočkali deset minut před koncem. Opět byl na začátku akce centr, tentokrát od Mesy. Na něj nejlépe zareagoval Youssef En-Nesyri a prudkou hlavičkou překonal brankáře Gargalla.

Závěr ještě opepřila červená karta pro hostujícího Rodriguese. Na skóre už se ovšem nezměnilo nic.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele