33. kolo
01.07.2020 22:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Villarreal vyhrál na Betisu a dál tlačí na Ligu mistrů

Těžké utkání na Estadio Benito Villamarín sehrál Villarreal a výsledkově ho zvládl. Žlutá ponorka přehrála Betis 2:0 a dál zůstává v těsném kontaktu se čtvrtým místem. Naopak Betisu se dál nedaří a zdá se, že zatím příliš nepomohla ani změna kouče.

Nový lodivod Alexis Trujillo sice začal vítězně, ale v dalších dvou kolech body nepořídil a Betis tak nadále zůstává až hluboko ve druhé polovině tabulky. Naopak kdo si může libovat je Villarreal, ve skvostné formě se s ním v boji o Ligu mistrů musí počítat.

Villarreal dal o sobě poprvé vědět po 180 sekundách, kdy protáhl Roblese povedenou střelou Trigueros. Za další čtyři minuty fauloval ve vápně Carlose Baccu Marc Bartra a sudí odpískal ve prospěch hostí pokutový kop. Penaltu suverénně proměnil Gerard Moreno a Villarreal vedl na Betisu 1:0. Domácí sice našli odpověď, ale vinou ofsajdového postavení nemohl být gól uznán. Sudí Manzano pochopitelně využil možnosti VAR a nakonec rozhodl, že se skóre měnit nebude.

Hosté situace do puntíku využili a po půlhodině hry zvýšili na 2:0. Bacca zavezl balón do šestnáctky a přihrávkou pod sebe vybídl Gerarda Morena, který chytře překonal Roblese. Druhá branka znamenala pro Verdiblancos tvrdý direkt, ze kterého už se nevzpamatovali. V nastaveném čase prvního poločasu navíc uviděl v rychlém sledu dvě žluté karty Nabil Fékir a oslabený Betis už pak neměl co nabídnout. Čtvrthodinu před koncem mohl ještě zvýšit Bacca, kdyby lépe trefil branku. Ještě větší smůlu si v nastavení vybral Santi Cazorla, který pro změnu orazítkoval břevno. Žlutou ponorku to nemuselo mrzet, po výhře 2:0 získala důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele