13. kolo
10.11.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

El Gran Derbi patří Seville, ve druhém poločase rozhodl Luuk de Jong

Sevilla po dvou letech zase dokázala zvítězit na stadionu Benita Villamarína a potvrdila vládu nad Andalusií. Los Verdiblancos přitom nebyli horším týmem, ale Sevilla zkrátka proměnila své šance a to bylo rozhodující. Na první trefu Lucase Ocampose ještě do přestávky odpověděl Loren Morón, ale na trefu Luuka de Jonga už domácí zareagovat nestihli.

El Gran Derbi patří ve Španělsku mezi nejsledovanější duely. Sevillské derby má zkrátka velkou tradici a natěšený stadion Benita Villamarina očekával vypjatou, dramatickou a konečně ofenzivní podívanou. První a velice nepřesný pokus vyslal směrem na Vaclíka Nabil Fékir, ale byla to jen taková vlaštovka, protože Vaclík nemusel vůbec zasahovat. Na druhé straně zase centroval Navas a hlavičkující de Jong Roblese nepřekonal.

Nerozhodný stav v derby nakonec vydržel pouhých třináct minut. Lucas Ocampos se zmocnil odvráceného balónu a přízemní střelou prostřelil brankáře Roblese - 1:0 pro Sevillu. Vedení hostů nemuselo dlouho trvat, protože o pět minut později si Betis vypracoval obrovskou příležitost, když centr Canalese sklepl Mandi a Nabil Fékir z malého vápna trestuhodně přestřelil branku.

Duel měl svěží tempo, fotbal diváky určitě nenudil. Před koncem prvního poločasu se Béticos dočkali. Fékir posadil balón na hlavu Emersona, ale před Vaclíkem ho ještě trefil Loren Morón a český brankář nedokázal zareagovat. Betis mohl do šaten výsledek i otočit, ale střelu Morena Vaclík dokázal pokrýt.

Aktivitu z konce prvního poločasu si domácí přenesli i do druhého dějství, jenomže v 55. minutě Banega prostrčil balón mezi dva stopery na Luuka de Jonga a nizozemský útočník skvěle zakončil. Sevilla podruhé v zápase zaskočila stadion Benita Villamarína a na tahu byli opět Verdiblancos. A měli šance, v 67. minutě na zadní tyči hlavičkoval jen do rukavic Vaclíka Moreno. Betisu se nedařilo překvapit obranu Sevilly a s ubývajícím časem se vkrádala do hry Rubiho svěřenců křeč. Sudí Hernández nastavil ještě dlouhých šest minut, během kterých se sice Betis nastěhoval před Vaclíka, ale krom několika centrů si nic zásadního nevytvořil. Sevilla vyhrála na půdě svého největšího rivala Betisu a dál se drží v popředí tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele