28. kolo
13.06.2020 22:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Barcelona neměla s Mallorcou slitování

Suverénně začala obnovenou soutěž Barcelona, která zvítězila na půdě Mallorcy rozdílem třídy 4:0. Hosté si rozdělili góly rovnoměrně do obou poločasů. V prvním skórovali Arturo Vidal a Martin Braithwaite, ve druhém pak Jordi Alba a obligátně se staronovou vizáží Lionel Messi.

Barcelona vstoupila do utkání jak nejlépe mohla a už ve druhé minutě zužitkoval centr Jordiho Alby před brankou hlavičkující Arturo Vidal. Na branku domácích se valily i další útoky, které prozatím zůstaly nevyužity. Ve 22. minutě musel poprvé do akce i ter Stegen, který vytěsnil pohotovou střelu Japonce Kuba. Barcelona ale ještě v prvním poločase vedení navýšila. Martin Braithwaite se dostal uvnitř šestnáctky k propadlému balónu a nekompromisní dělovkou pod břevno vůbec nedal domácímu brankáři Reinovi šanci. Před koncem poločasu mohl zkorigovat výsledek do přijatelnější podoby Ante Budimir, nicméně branku vůbec netrefil. Mallorca nehrála špatně, od Barcelony ale schytala lekci produktivity.

Quique Setién mohl být po prvním poločase spokojen, Barcelona si vytvořila dvoubrankový náskok a ten po změně stran ještě navýšila, byť začátek byl v režii Bermellones. V 59. minutě se ocitl před Reinou osamocený Braithwaite, ale balón poslal trestuhodně těsně vedle. O chvíli později ve velké šanci selhal po Messiho přihrávce i Araújo.

Mallorca si nejspíše byla dobře vědoma, že třetí gól v její síti bude znamenat definitivní porážku. Kontaktní gól se ne a ne podařit vstřelit a v 79. minutě bylo skutečně zpečetěno. Messi vynikajícím pasem za obranu vysunul Jordiho Albu a ten ukázal Braithwaitovi, jak se s podobnými příležitostmi nakládá. V nastaveném čase přišla řada i na Lionela Messiho, který ve vápně s balónem na kopačce udělal pár rychlých krůčků a švihem pod břevno završil vysoké vítězství Barcelony 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
boryland

0:2.............Leo,Luis...........

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ttopi

Messi na pohodu pravou. Klasickej jednonohej fotbalista, jak říká Pelé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele