2. kolo
23.08.2019 22:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante díky penaltám otočilo výsledek a Villarreal porazilo 2:1

Penaltový mariáš nakonec rozhodl o třech bodech pro domácí Levante, které zhruba hodinu hry nebylo lepším týmem. Villarreal po brzké brance dlouho zápas kontroloval, ale ve druhém poločase dvakrát zachyboval ve vápně a Levante z dvou penalt udeřilo. Villarrealu přitom nepomohla ani Fernándezem zneškodněná penalta společně s bezprostřední dorážkou.

Sotva stačili diváci usednout na svá sedadla a Villarreal se na stadionu Ciutat ujal vedení. Nádherné dlouhé kolmé přihrávky využil v náběhu Ekambi, kterému stačilo už je přihrát před branku, kde Gerard Moreno zdárně dokonal dílo. Žlutou ponorku vedoucí branka nakopla a naopak domácí tým byl jako opařený. Ve 21. minutě mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Ekambi, ovšem jeho rána uvnitř šestnáctky skončila vedle. Levante se rozhodně nedala upřít snaha, ale mnohem nebezpečnějším dojmem působil Villarreal. Ekambiho další střelu z úhlu zneškodnil Aitor, stejně jako zakončení Morena na přední tyči.

Hosté Levante do ničeho nepouštěli a stejný obraz hry byl k vidění po celou hodinu hry. Velká změna ale nastala po prvním střídání domácího celku. V 63. minutě vyběhli na trávník Hernani a Roger Martí a jen o dvě minuty později přišla obrovská šance na vyrovnání. Sudí vyhodnotil zákrok Ekambiho jako nedovolený a ve prospěch Levante nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Morales, ale Andrés Fernández chytil jak střelu, tak i dorážku. Ke smůle Villarrealu ale zbytečně, neboť sudí nechal penaltu opakovat. Morales si tentokrát netroufl a vše přenechal Rogerovi. I jeho táhlou střelu Fernández málem vystihl, ovšem Levante už se z vyrovnání radovalo.

A aby toho nebylo málo, přišla 72. minuta a další penalta pro domácí celek. Po obrovském nedorozumění mezi Fernándezem a obranou Villarrealu fauloval dotírajícího protihráče hostující brankář a sudí byl i v tomto okamžiku nemilosrdný. Roger si po předchozí penaltě věřil i na tuhle a stejným provedením otočil výsledek na stranu domácích.

Villarreal byl po šedesát minut lepším týmem, jenomže stačila chvilka nepozornosti a série chyb a rázem bylo všechno jinak. Žlutá ponorka si v závěru utkání dokázala vytvořit tlak i šance, ale vyrovnat už nedokázala. Poslední příležitost zazdil v nastaveném čase střelou vedle Moreno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele