2. kolo
23.08.2019 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla je po dvou kolech stoprocentní

Druhou výhru v řadě a navíc na půdě andaluského soupeře zaznamenala Sevilla. Svěřenci Julena Lopeteguiho zvítězili v Granadě 1:0, když se ve druhém poločase trefil Joan Jordán. Čistým kontem ke třem bodům rovněž přispěl český brankář Tomáš Vaclík.

Sevilla začala poměrně velkou územní převahou a hledala skulinky v defenzivní řadě Granady. Z tempa ji ale po dvaceti minutách vyvedlo nucené střídaní. Zraněného Sergia Reguilóna musel nahradit Sergio Escudero. Granada se sice stále spíše bránila, ale trochu zmírnila dominanci Sevilly, aby po půlhodině hry měla první velkou příležitost. Roberto Soldado si po centru z levé strany seběhl do šestnáctky a z první těsně minul Vaclíkovu branku. Sevilla měla první možnost až v nastaveném čase a nechybělo mnoho a mohla se ujmout vedení. Rui Silva musel vyrazit nepříjemnou střelu Escudera, po které se vzápětí před brankou objevili hned tři hráči Rojiblancos, naštěstí pro domácí nikdo z nich nezakončil.

Hosté si jediný gólovým moment schovali na druhý poločas. V 52. minutě sice obrana zastavila de Jonga, jenomže balón se odrazil přesně k Joanu Jordánovi, který si jej posunul doprava a přesně vystřelil. Sevilla vedla nad Granadou 1:0 a na tahu byl soupeř.

Čtvrthodinu před koncem mohl srovnat stav Machís, ale jeho ránu z úhlu Vaclík vytáhl na rohový kop. Sevilla ale měla utkání plně pod svojí kontrolou a byť nakonec druhou branku nepřidala, mohla slavit vítězství v malém andaluském derby.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

potěšilo by mne nasazení Dabbura… tip 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele