7. kolo
28.09.2019 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Generálku na Inter Barca zvládla, v Getafe vyhrála 2:0

Barcelona se naladila na středečním zápas Ligy mistrů proti Interu Milán vítězně. Těžké utkání v Madridu, na hřišti Getafe, rozhodla i bez Lionela Messiho. Krátce před přestávkou rozvlnil síť soupeře Luis Suárez a druhý gól vstřelil na začátku druhého dějství Júnior Firpo.

Mistrovskou Barcelonu čekal v Madridu náročný test, jakkoliv se domácímu Getafe zrovna nedaří. To potvrdily i úvodní minuty, během kterých byli Bordálasovi svěřenci nebezpečnější, tedy alespoň to platilo o střele Ángela Rodrígueze, která šla těsně vedle ter Stegenovy branky. Na druhé straně šikovně přeloboval Soríu Pérez, ale balón zamířil vedle.

Getafe spálilo další velkou příležitost a Barcelona mohla děkovat svému brankáři, který proti Rodríguezovi vytáhl skvělý zákrok. Katalánci opět kontrovali svým pokusem, ale ani jindy neomylný Suárez brankový prostor netrefil. Vyrovnaný průběh prvního poločasu nakonec pro sebe získala Barcelona. Ve 42. minutě ter Stegen riskantně vyběhl, aby přerušil akci domácích a zároveň vyslal přesným pasem do samostatného úniku Luise Suáreze, který přeloboval Soriu, takže Barca vedla 1:0.

Není žádným překvapením, že hosté častěji drželi balón na svých kopačkách, na rozdíl od minulých zápasů se ale střelecky prosadili a to i krátce po změně stran. Hned ve 49. minutě vyrazil Soria střelu Péreze a dorážející Júnior Firpo zajistil Kataláncům už dvoubrankový náskok. Barca se pak nezvykle stáhla dozadu a koncentrovala se na udržení výsledku. To se jí bez větších obtíží dařilo a to i po 82. minutě, kdy byl za druhou žlutou kartu vyloučen obránce Lenglet. Oslabení Katalánci ale neinkasovali, ter Stegen vychytal Kenedyho a tím veškeré šance domácích na zvrat pohasly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
boryland

0:1...……...Greiz…….….

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele