6. kolo
24.09.2019 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Barcelona díky skvělému začátku porazila Villarreal

Tak přeci jenom to jde. Barcelona sice herně Villarreal neválcovala, ale doma si připsala velmi důležité vítězství 2:1. Kataláncům vyšel zejména začátek zápasu, kdy během čtvrthodiny dvakrát udeřili. Nejprve se hlavou prosadil Antoine Griezmann a po něm povedenou ranou z dálky Arthur. Villarreal dokázal utkání zdramatizovat, ale na víc jak trefu Santiho Cazorly se nezmohl. Barcelona na Camp Nou porazila Villarreal už po osmé v řadě, radost ze tří bodů jí kazí opětovné zranění Lionela Messi, který odehrál jen první poločas.

Barcelona především dobře začala a a rychlý gól na Camp Nou znamená pro soupeře vždycky velkou nepříjemnost. Už v 6. minutě odcentroval z rohového kopu Lionel Messi a Antoine Griezmann na přední tyči hlavou překonal Asenja. Po čtvrthodině hry navíc domácí vedli už o dva góly. Arthur se rozhodl vyzkoušet střelecké štěstí a ranou z velké dálky do šibenice nedal Asenjovi šanci. Parádní fotbalový moment a Barcelona vedla 2:0.

Nicméně fanouškům katalánského velkoklubu muselo zatrnout, když Lionel Messi zhruba po půlhodině hry odešel za postranní čáru k ošetření. Argentinská hvězda se však záhy vrátila a mohla pokračovat ve hře. Barcelona celkem bez potíží bránila snahu Villarrealu, přesto skončil poločas jen rozdílem jednoho gólu. Těsně před přestávkou potáhl balón Santi Cazorla a podobně povedenou střelou, jakou se prezentoval Arthur, překonal Ter Stegena. Villarreal tak zdramatizoval zápas a druhý poločas ještě sliboval zajímavou podívanou.

Začátek druhého poločasu nabídl velké šance na obou stranách a to už na hřišti nebyl Lionel Messi, který o přestávce zůstal v kabině, jeho místo zaujal Dembélé. Nejprve barcelonský Griezmann z vyložené pozice špatně trefil balón a vzápětí na druhé straně Ter Stegen pozorně vychytal Cazorlu. V 55. minutě obrana "Žluté ponorky" na poslední chvíli hasila nebezpečnou přihrávku Firpa.

Každopádně domácí třetí branku ne a ne vstřelit a Villarreal byl stále ve hře. Osm minut před koncem se barcelonští dožadovali pokutového kopu, jenomže kontakt Rubéna Peñi na Fatiho jako penaltový posouzen nebyl. Villarreal spěchal dopředu, ale Barcelona mu žádné vyrovnání nedovolila. Ter Stegen ani v závěru nemusel řešit nějakou výraznější možnost hostů, takže Barcelona nakonec zvítězila 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele