27. kolo
07.03.2020 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Messi jediným gólem zařídil výhru Barcelony nad Realem Sociedad

Lionel Messi se znovu stal spasitelem Barcelony a ta po nejtěsnějším vítězství 1:0 nad Realem Sociedad stanula v čele LaLigy o dva body před Realem Madrid, který má jedno utkání k dobru. Baskové se na Camp Nou dlouho drželi, Argentincova branka přišla až v závěrečné desetiminutovce a hosté na ní už nedokázali odpovědět.

Barcelonu čekalo před zraky vlastních fanoušků těžké utkání s Realem Sociedad, Baskové totiž bojují o umístění v první čtyřce. Domácí kouč Quique Setién dal od úvodní minuty příležitost nové akvizici útočníkovi Martinu Braithwaitovi a ten se postaral o první výraznější šanci utkání. V 10. minutě si navedl balón na levačku a z úhlu zakončil, nicméně Remiro u tyče dobře zasáhl. Remiro se blýskl zákrokem i po půlhodině hry, kdy zblízka vychytal Lionela Messiho. Pět minut před koncem poločasu byl Messi v ještě jedné šanci, ale branku tentokrát netrefil.

Real Sociedad nebyl směrem dopředu tolik aktivní i proto, že Barcelona hrála vzadu velmi pozorně. Dalo se však očekávat, že pokud bude obrana Basků dlouho vzdorovat, budou se zadní vrátka Katalánců otevírat. Barcelona pokračovala i po změně stran v zahazování šancí a Messi opět v dobré příležitosti minul cíl. Pro Messiho jakoby byla branka Basků zakletá, Remiro odolával a v 65. minutě vychytal v další obrovské šanci Rakitiće.

Barcu nakonec spasila závěrečná desetiminutovka a nařízená penalta za hru rukou. Tu potvrdilo i video a Realu Sociedad nepomohly ani protesty. Remiro sice tipl směr Messiho střely, ale na balón nedosáhl a Barcelona před koncem utkání vedla 1:0. Hosté měli na odpověď zhruba čtvrthodinu i s nastavením, ale Barcelona v poklidu kontrolovala hru a žádné drama nedovolila. V páté minutě nastavení přidali domácí i druhý gól, avšak ten pro Fatiho ofsajdové postavení neplatil. Barcelona porazila Real Sociedad 1:0 a minimálně do zítřka se vyhoupla do čela LaLigy o dva body před Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
Pharrell

3:3

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
boryland

2:0.......Leo 2.......

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Lamskej#RMCF

Bože.. Jestli se piskaji takové penalty chápu, že se je snaží dotlacit ale z takhle?

Reagovat
ttopi

No. Sice smolná, ale hráč jde aktivně proti míči a skočí mu to na ruku. Nevím jakou jinou ruku bys chtěl pískat.

Reagovat
Lamskej#RMCF

No tak tvle.. Koukal sem se na to několikrát a tohlese mi Teda nezdálo.. Chápu že fandíš barci, ale takovou ruku bych nechtěl aby piskli ani nám..

Reagovat
smazaný uživatel

A já zase chápu, že fandíš realu a snažíš se dehonestovat jakékoliv rozhodnutí rozhodčího, které nám pomůže. Myslím si, že co se tlačenky týče, si barca s realem nemají moc, co vyčítat

Reagovat
Unique

Taky fandím Barce. Za mě bych penaltu rozhodně nepiskal. Takhle mě vyhrávat nebaví.

Reagovat
boryland

rozhodčí byl pozorny.........néééé??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele