37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Barcelona hořce prohrává s Osasunou a skončí nejlépe druhá

Barcelona titul letos nezíská. Jednak v souběžně hraném utkání bral všechny tři body Real Madrid a jednak Barcelona doma zklamala. Prohrála totiž s Osasunou, která se prosadila v závěru i přes oslabení.

Barcelona hrála o všechno. Dnes musela vyhrát a za určitých okolností by jí ani výhra nad Osasunou nestačila k naději na mistrovský titul. Byla jasným favoritem, Osasuna se naopak poměrně trápí, třebaže se občas dokáže vzepřít pravidlům a obere o body nějaké velké jméno. Domácí nasadili do utkání hned od začátku trojlístek Messi, Fati a Braithwaite, do hry se dostali i Puig, Roberto nebo Firpo.

Barcelona měla k dispozici hvězdně nabitou lavičku, na níž vedle sebe s povinnými rozestupy seděly hvězdy jako De Jong, Suárez nebo Griezmann. První větší šanci utkání si ale připsali hostující fotbalisté. Brankář Marc-André ter Stegen musel zasahovat po ráně z větší vzdálenosti, která mířila těsně pod břevno. Svou práci ale splnil na jedničku a podržel svůj tým.

Barcelona se taky nenechala k aktivitě dvakrát pobízet a v sedmé minutě se do míče opřel Clément Lenglet. Ten je na hřišti z úplně jiných důvodů než je střílení branek, ale tentokrát mu scházelo jen pár centimetrů k tomu, aby skóroval. Skórovali jiní. A dost překvapivě to bylo do sítě domácí Barcelony.

V 15. minutě se totiž k míči u vápna dostal bek Pervis Estupiñán, který centrem hledal nabíhající spoluhráče. Tím vyvoleným se stal José Arnáiz, který míč bombou z první poslal nechytatelně za záda Ter Stegena, čímž domácí Barcelonu úplně odrovnal!

A nemuselo zůstat u jedné branky. Po rohovém kopu se dostal na hranici šestnáctky k umístěné střele Jon Moncayola, který jen těsně minul bránu. Na opačné straně se pokusil vyrovnat Lionel Messi, který krásnou ranou orazítkoval jen břevno, od něhož se balon vrátil do autu. Barcelonu svazoval nejen nepříznivý výsledek na domácí půdě, ale bezpochyby také průběžný stav z utkání Realu, který tou dobou už vedl a stával se teoreticky mistrem.

Lionel Messi dostal ke konci první půle na levé straně vápna moc prostoru a centroval tak na zadní tyč, jenže tam se nikdo z jeho spoluhráčů nevyskytoval. Pouhé dvě minuty po změně stran se Barcelona aspoň na chvíli radovala. Messiho oblouček za obranu si totiž zpracoval útočník Martin Braithwaite, kterému se povedlo prostřelit soupeře, jenže podle mínění sudího se nalézal v ofsajdu.

Přesto se blaugranas dočkali. A opět to byl fenomenální Messi, který po hodině hry zahrál standardní situaci tak jedinečně, že míč zapadl do šibenice! O pár minut později Messi v roli asistenta hledal Suáreze, jenže střídající bomber po efektivním zakončení takovými polo-nůžkami slavit nemohl - radost mu zkazil ofsajd. Hosté nakonec nedohráli v plném počtu, když v 77. minutě dostal rovnou červenou kartu Enric Gallego, který fauloval velmi tvrdě protihráče a na trávníku strávil celkem jen šest minut.

Barcelona si ale ten pohár hořkosti musela vypít až do dna. Ve chvíli, kdy Real vyhrával 2:1, totiž ještě inkasovala! Na vlastní půdě ji pokořil Roberto Torres, který, na rozdíl od domácích obránců, jevil zájem o míč. V přečíslení už pro něj bylo snadné poradit si i s Ter Stegenem - 2:0 pro Osasunu. Hosté i díky výhře zůstávají na 11. místě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
dextroza_m

Za poslední tři domácí matche s nima máme 19:2, tak snad potvrdíme

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Barca dá, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele