31. kolo
23.06.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelona udolala Basky 1:0, trefil se Rakitić

Dostihy o titul pokračují a po úterku má Barcelona na čele opět náskok tří bodů. Duel s Athleticem se znovu potvrdil jako velmi obtížný, Barca sice dlouho obléhala vápno soupeře, ale prosadit se dokázala až čtvrthodinu před koncem. Rána záložníka Ivana Rakitiće má v tuto chvíli cenu zlata.

Barcelona sice vyhrála, ale na tři body se pořádně nadřela. Baskové zatopili pod domácím kotle už ve 4. minutě, kdy ostrý centr musel s vypětím všech sil odvracet ter Stegen. O několik minut později předvedl Athletic rychlý kontr, který v tísni zakončoval Iňaki Williams těsně vedle.

Hosté byli v úvodní fázi zápasu jednoznačně nebezpečnější a potvrzovali, že se jim proti Kataláncům daří. Barcelona dostala zápas pod svojí kontrolu zhruba po půlhodině, když začala typicky dlouho držet balón a hledat skulinky uvnitř defenzívy soupeře.

První poločas žádnou branku nepřinesl, ale pokud chtěla Barcelona pomýšlet na tři body, musela výrazně přidat. Kouč Quique Setién se rozhodl ponechat stejnou jedenáctku na hřišti a v 54. minutě měl obrovskou šanci Antoine Griezmann. Francouzský útočník byl zcela sám před Simónem, ale na hostujícího brankáře nevyzrál. Až v 65. minutě přišly na hrací plochu posily - Ivan Rakitić a Ansu Fati. Druhý jmenovaný po centru Suáreze netrefil branku a prvně jmenovaný se nakonec stal hrdinou celého zápasu, když v 71. minutě Messi v pokutovém území našel Rakitiče a na jeho střelu Simón nedosáhl.

Barcelona pak mohla přidat další zásah, Messi si typicky navedl balón na střelu a jen o kousek minul. Athletic ještě neskládal zbraně a šest minut před koncem vyděsil domácí ter Stegen, když minul centr a překvapený Dani García na balón nedosáhl. Především Ansu Fati měl v závěru utkání slibné příležitosti definitivně rozhodnout, ale nestalo se tak. Jak na výhru Barcelony odpoví Real Madrid?

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
boryland

3:1...........Leo 2,Luis............

Reagovat
Pharrell

**1:1

Reagovat
Rezan

Vše nejlepší Leovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele