1. kolo
18.08.2019 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol na Sevillu nestačil, inkasoval dvě branky

Sevilla si snadno poradila s domácím Espanyolem a zvítězila přesvědčivě 2:0. Velkou zásluhu na tom má mladý obránce Sergio Reguilón, autor jedné branky a jedné asistence. O druhou trefu se postaral veterán Nolito.

První kolo vyslalo obvyklého zástupce pohárové Evropy ze Sevilly do Barcelony, kde se Monchiho impérium utkalo s domácím Espanyolem. Jak to bývá zvykem především u Sevilly, její kádr se přes léto opět dramaticky proměnil. Novými tvářemi v základu byli hráči jako Reguilón, Jordán, Ocampos nebo Torres s De Jongem.

Espanyol se musel obejít bez svého dřívějšího kanonýra Borjy Iglesiase, který bude střílet branky za Béticos. Odešel také uznávaný stoper Hermoso, takže byla otázka, jak domácí dokážou nabité Seville vzdorovat. Zpočátku to Espanyol řešil především zvýšenou agresivitou a o fauly na hraně slušnosti nebyla nouze.

Sevilla hodně spoléhala na zkušenosti i rychlost Jesúse Navase, který se proháněl po straně tam a zpět. Zkušený hráč se po pětadvaceti minutách dostal sprintem až do vápna a v něm dokázal i zakončit, jenže pro brankáře Lópeze jeho přízemní rána nepředstavovala větší potíže. Na opačné straně musel zasahovat i brankář Tomáš Vaclík, jenž likvidoval skákavou ránu z pětadvaceti metrů.

Když už se blížil konec první půle, Sevilla najednou udeřila. Ve vápně Espanyolu nastal chaos poté, co Diego López odrazil míč, ten se po další dorážce otřel o břevno a následně jej na třetí pokus dostal do sítě obránce Sergio Reguilón - 1:0.

První půle moc fotbalových šancí a krásy nenabídla, ale Seville průběžné vedení o jednu branku stačilo bohatě. Změna stran vnesla do hry opět dost faulů a začalo se žlutit. Espanyol jen těžko hledal cestu přes zahuštěný střed a brankář Vaclík moc problémů řešit nemusel. Deset minut po změně stran se ale trochu vyděsil, protože to chvíli vypadalo, že sudí po pádu ve vápně odpíská penaltu pro Espanyol.

To se nakonec nestalo, protože po prozkoumání videa sudí rozhodl o tom, že se bude pokračovat ve hře. Hostující Sevilla bravurně zvládala kontrolovat utkání a držela soupeře dost daleko od vlastní brány. Mnoho míčů, které měly ohrozit českého brankáře, mířilo na Facunda Ferreyru, jenže tenhle manévr si obránci Rojiblancos vždy s přehledem pohlídali.

Blížilo se posledních deset minut utkání a Espanyol začal být hodně nervózní. To se samozřejmě promítlo na jeho hře, která působila ještě víc chaoticky.

Definitivní konec nadějí Espanyolu přinesla 87. minuta, ve které Sevilla zvýšila vedení. Zkušený útočník Nolito si pohrál se dvěma obránci, využil skvělou nahrávku od Reguilóna a zavěsil - 2:0. Sevilla už zápas zvládla bez potíží a bere zcela zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pěkný start!

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele