4. kolo
15.09.2019 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla zlomila prokletí a vyhrála na půdě Deportiva

Španělskou nejvyšší soutěž povede po čtyřech kolech FC Sevilla. Rozhodlo o tom včerejší zaváhání Atlética Madrid a především pak výhra Rojiblancos na hřišti Deportiva Alavés, první od roku 2001! Svěřencům Julena Lopeteguiho stačila na tři body jediná trefa z volného přímého kopu v podání Joana Jordána. Hosté vyhráli zcela zaslouženě, Depor dokonce za devadesát minut nevystřelil na branku.

Sevilla čekala na tento moment od roku 2001, tehdy totiž naposledy zvítězila na Mendizzorrotze. Tentokrát měli Lopeteguiho svěřenci o motivaci postaráno, neboť by je případná výhra katapultovala do čela celé LaLigy.

Alavés se sice pokoušel být v úvodu aktivnější, ale krom nepřesného zakončení Joselua si nic vážného nevypracoval. Po čtvrthodině pak začaly přibývat jakési pološance Sevilly a Fernando Pacheco musel být ve střehu. Hosté dokázali využít svojí územní převahu až ve 37. minutě. To se totiž postavil k exekuci volného přímého kopu Joan Jordán a nechytatelnou střelou pod břevno nedal Pachecovi žádnou šanci. Domácí brankář zůstal stát jako přikovaný.

Ve druhém poločase se hosté koncentrovali na udržení výsledku, což se jim zdárně dařilo. I dále platilo, že Rojiblancos byli daleko častěji u balónu a domácí ke své brance nepouštěli. Brankář Tomáš Vaclík tak nemusel řešit jedinou vážnější situaci, Alavés totiž nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Až v závěru zápasu se Deportivo jakžtakž nadechlo k náporu, ale výsledkem byla jen zmařená šance.Ve čtvrté minutě nastavení hlavičkoval těsně vedle Joselu a tím definitivně odmítl možnost na vyrovnání. Sevilla vyhrála na Mendizzorrotze poprvé od roku 2001 a i díky tomu je v čele celé soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Po 18 letech, pěkně... snad nám forma vydrží :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele