1. kolo
18.08.2019 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Joselu rozhodl jedinou trefou utkání Deportiva Alavés s Levante

Deportivo Alavés slaví první výhru nového ročníku. O všechny tři body obral hostující Levante útočník Joselu, který se v 54. minutě stal jediným úspěšným střelcem utkání.

Joselu se do Španělska vrátil teprve v létě, kdy ukončil angažmá v Premier League. A vedení si musí mnout ruce, že jej přivedlo zpět, protože to byl právě zkušený útočník, který dnes odpoledne rozhodl souboj proti Levante. Jinak to příliš záživné utkání nebylo. Dvanáct tisícovek fanoušků na Estadio Mendizorrotza dlouho čekalo na nějakou větší a solidnější akci.

Miramón se sice v 7. minutě pokoušel zaskočit vše před sebou bombou, jenže by udělal líp, kdyby se soustředil na přesnost. Na prahu dvacáté minuty se do míče opřel také León, jenže jeho ránu před brankářem Pachecem odklidil stoper Ely na rohový kop. O pár minut později si první branku sezony mohl připsat domácí útočník Rioja, který se dostal do velké šance. Po přihrávce z pravé strany ale na hraně vápna mířil vysoko nad!

Své šance se ještě v rámci první půle dočkalo také Levante. Valencijský tým zahrozil tři minuty před koncem poločasu díky Bardhimu, který vnikl do vápna a dokázal si šikovně položit marně zasahujícího obránce Elyho. Následně Bardhimu stál v cestě jen brankář Pacheco, který musel čelit hodně tvrdé ráně. Svou práci ale zvládl na jedničku a udržel čisté konto.

Levante každopádně ukázalo, že se s ním musí počítat a že nehodlá domácím přenechat tři body zadarmo. Alavés musel přidat, o což se snažil hned od úvodu druhé půle. Po změně stran nejprve Joselu odcentroval před hostující branku a sledoval, jak si obránce Miramón sráží míč jen těsně vedle tyče!

To bylo pro hosty jasné varování, ze kterého si ale nevzdali ponaučení. Vidalův následný centr totiž poslal na přední tyči do sítě právě Joselu. Míč už byl za brankovou čárou, takže ani dorážka Maripána už nebyla zapotřebí. Jako autor branky byl uznán Joselu, který zažil premiéru snů.

Deportivo v závěru utkání nepovolilo soupeři žádný výraznější tlak, i když procentuálně v držení míče mělo Levante jasně navrch. Deset minut před koncem musel ještě brankář Pacheco vyrážet hodně nebezpečnou hlavičku Veza, ale i to zvládl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele