23. kolo
09.02.2020 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo otočila vývoj a překvapivě porazila Sevillu

Poprvé od konce listopadu loňského roku slaví Celta Vigo ligové vítězství a pořádně důležité, neboť jí vyneslo mimo sestupové příčky. Celestes nezačali proti Andalusanům dobře a první poločas dokonce prohráli, ale po obrátce se povedlo skórovat Aspasovi a v nastavení i Sistovi.

Pro Sevillu je to komplikace, protože vypadla z první čtyřky, kam se díky tomu vrátilo Atlético. Nutno podotknout, že Celta odehrála dobrý zápas a tři body si zasloužila.

Domácí začali Seville zatápět od úvodních minut, po narážce Beltrána s Aspasem pálil druhý jmenovaný nad branku. Poprvé musel Vaclík zasahovat až v 18. minutě a nešlo o nic vážného. Brais Méndez vyslal na jeho branku technický pokus, který Vaclík nadvakrát ztlumil. Sympatický začátek v podání Celestes k první brance nevedl, a tak udeřilo na druhé straně. Lucas Olaza zle chyboval, Youssef En-Nesyri ho obral o balón a před vyběhnutým Blancem dloubl balón do branky. Sevilla vedla a na konci prvního poločasu měla velkou šanci přidat druhý gól. Lucas Ocampos se řítil sám na Blanca, ale opora Celty tentokrát výborně zasáhla.

Domácí mohli této příležitosti litovat, protože ve druhém dějství už si nic podobného nevytvořili. Celta zareagovala na prohraný poločas střídáním a šanci dostal Sisto. To byl nakonec dobrý tah, ale nepředbíhejme. Celta vyrovnala až v 78. minutě, kdy si seběhl na kolmou přihrávku Iago Aspas, s balónem se sice dostal do úhlu, ale i tak dokázal vstřelit gól. Už remíza byla pro Sevillu ztrátou, na druhou stranu vyhrát potřebovali i domácí, takže závěr zápasu byl ještě hodně napínavý. Strhnout vedení na stranu Rojiblancos se snažil zejména aktivní Lucas Ocampos, ale nepovedlo se a místo toho udeřilo na opačné straně. V první minutě nastavení dokázal překonat Vaclíka přesnou ranou k tyči Pione Sisto a Celta Vigo poprvé od konce listopadu konečně vyhrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
Pharrell

naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Je docela zajímavé, že Vigo vyhrálo doma po 6 kolech a jen tak NÁHODOU to bylo s nejvyžším kurzem.

Reagovat
capaccio

Najvyssi kurz bola remiza, a aj by to tak skoncilo keby Vaclik neodkopaval ako nemehlo do uzemia kde nebol ani jeden hrac Sevilly.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumíme si-nevadí.

Reagovat
capaccio

Kurz na vyhru Viga za poslednych 6 domacich zapasov bol najvyssi lebo hrali proti najvyssie postavenemu klubu v tabulke (z tych 6 zapasov) plus mali snuru zlych vysledkov. Takze kde je problem podla teba?

Reagovat
smazaný uživatel

Ted už si rozumíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele