33. kolo
30.06.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sevilla zabrala a díky dvěma gólům Torrese porazila Leganés

Konečně to Seville vyšlo! Svěřenci trenéra Lopeteguiho ukončili mizernou sérii čtyř remíz v řadě a berou tři body s Leganésem. Ty jim zaručil především Óliver Torres, který se prosadil dvakrát.

Sevilla toužila ukončit mizernou sérii čtyř remíz v řadě a dokonalou příležitost k tomu měla na půdě Leganésu, jenž má obrovské problémy s tím, aby se vůbec zachránil. Šanci na další nulu dostal opět brankář Tomáš Vaclík, který čelil hráčům jako Avilés, Gil nebo Guerrero. Z dálky ale sledoval aktivitu vlastních střelců. Už ve druhé minutě málem otevřel skóre utkání En-Nesyri, který se dostal ve vápně po přečíslení Sevilly k míči. Jenže jeho rychlost byla tak velká, že už nestihl odcentrovat.

Problémy domácích začaly vážně ožívat v 7. minutě, kdy se zranil Kenneth Omeruo, lehl si na trávník a chytil se za stehno. Musel být střídání a šanci dostal Awaziem. V 8. minutě Sevilla zahrála rohový kop prazvláštně, jakoby nepřesně na zadní tyč. Možná to ale byl signál, protože tam si naběhl Joan Jordán. Ten spíše přihrával před bránu, kde se jako duch zjevil Youseff En-Nesyri, ale ten ve vyložené příležitosti pálil mimo.

Leganés Seville moc práce nenadělal a tak se hosté mohli soustředit na útok. Pozitivní dojmy z dnešního dne proměnil v první branku Óliver Torres. Ten si ve 23. minutě se střídající Awaziem pokoušel přerušit útok Sevilly, což se mu povedlo, jenže míč nechtěně nahrál jen k Torresovi. Jeho pohotovou ránu by gólman Ivan Cuéllar zřejmě měl, jenže těsně před ním byla tečovaná. A to už bylo na Cuéllara moc - 1:0.

O chvíli později se musel pořádně protáhnout i Vaclík. Bryan Gil totiž obral soupeře o míč, otočil se s ním a našel parádním centrem dobře postaveného Miguela Ángela Guerrera. Jeho hlavičku však mrštný Vaclík pohotově vykryl. A to byl hodně důležitý zákrok, neboť z další akce Sevilla zvýšila své vedení.

Jesús Navas měl na starosti individuální akci, při níž mu žádný obránce Leganésu nedokázal sebrat balon. Navas se s míčem protáhl až do vápna, v něm oslovil Ólivera Torrese a jeho ránu na zadní tyč nedokázal brankář Cuéllar krýt - 2:0.

Zbytek první půle se v podstatě jen dohrával. A ani začátek poločasu druhého moc krásy nenabízel. Leganés působil dojmem odevzdaného týmu, který si chce ze zápasu alespoň odnést zbytky důstojnosti, když už ne body. Bryan Gil z přímého kopu nadějně odcentroval, jenže narazil na obrannou zeď Sevilly.

Dvacet minut před koncem utkání se na hrací ploše objevil útočník Munir El Haddadi, kterému stačilo sotva deset minut na vstřelení poslední branky zápasu. Munir dostal dlouhý pas z druhé strany vápna, který k němu domácí obrana odrazila. Elegantní kličkou se zbavil prvního obránce a s pomocí teče skóroval - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

lucker

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele