8. kolo
05.10.2019 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante zvítězilo v Leganésu 2:1

Na posledním místě tabulky zůstane i po tomto víkendu Leganés, který doma ztratil všechny body s Levante. Valencijský celek si ke konci prvního a na začátku druhého poločasu vytvořil dvougólový náskok, který už nepustil. Leganés ještě stihl zkorigovat, ale bodů se znovu nedočkal.

Leganés se toužil odlepit ode dna tabulky a potřeboval k tomu zdolat houževnaté Levante. Domácí začali skutečně hodně aktivně a vyvrcholením jejich snah byly Carrillovy nůžky, které skončily těsně mimo. I v další fázi prvního poločasu byl lepší domácí tým, ale Levante jeho veškeré snahy eliminovalo. Až těsně před přestávkou minul z výhodné pozice branku Óscar Rodríguez a první poločas nakonec skončil pro Leganés pohromou. Ve 44. minutě byl v pokutovém území faulován Martí a sudí odpískal pro Levante pokutový kop. Sám postižený Roger Martí si počínal zkušeně a proměněnou penaltou zajistil hostům poločasové vedení.

Domácí vstupovali do druhého poločasu s cílem co nejdříve vyrovnat výsledek, ale hned ve 49. minutě je zmrazil José Campaňa překvapivou střelou z volného přímého kopu. Brankář Soriano očekával centr, ale Campaňa ho střelou překvapil a Levante už vedlo o dva góly.

Leganés se ani za tohoto stavu sympaticky nevzdával a po hlavičce Nasjrího vytáhl pohotový zákrok Fernández. Až v 76. minutě se domácím podařilo snížit a utkání ještě výrazně zdramatizovat. Martin Braithwaite se v náběhu odpoutal od obránce a šikovným lobem překonal Fernándeze. Leganés měl zhruba čtvrthodinu na vyrovnání a obrovská šance se naskytla záhy. Vezo fauloval Nasjrího a Leganés měl k dispozici pokutový kop. Hrdina předchozího okamžiku Braithwaite ale tentokrát selhal, penaltu kopl mizerně a ani následnou dorážku Carrilla nemusel Fernández výrazně řešit.

Strhující závěr vygradoval nejen neproměněnou penaltou, ale také závěrečným náporem domácích, během kterého se dostal do šance i brankář Soriano, jeho pokus z malého vápna Fernández vyrazil a tím bylo po veškerých nadějí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele