38. kolo
19.07.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético udrželo třetí místo, Real Sociedad je sedmý

Atlético Madrid v posledním domácím zápase remizovalo s Realem Sociedad 1:1 a udrželo třetí příčku, se Sevillou má stejný počet bodů a horší vzájemné zápasy, ty ovšem přinesly dvě remízy a při shodném skóre ze vzájemných duelů rozhoduje ve Španělský celkový rozdíl branek, který hraje pro tým z hlavního města.

Sezona pro Atlético ještě nekončí. Svěřenci Diega Simeoneho splnili v LaLize cíl a zajistili si v příští sezoně Ligu mistrů, stále však zbývá dohrát aktuální ročník milionářské soutěže. Madridský klub má velkou šanci dokráčet až do finále, jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude RB Lipsko.

Zpátky však k domácí soutěži. Atlético hostilo na Wanda Metropolitano Real Sociedad, který ještě usiloval o šesté místo, které by mu dalo jistotu základní skupiny Evropské ligy před blížícím se finále Copa del Rey proti Athleticu.

Úvod zápasu byl opatrnější, o jediný rozruch se postaral nepříliš povedenou střelou Nacho Monreal, ale Oblak s ní neměl vůbec žádné problémy. Real Sociedad působil sympaticky, ale po půlhodině hry neuhlídal ve vápně Kokeho a v Madridu prohrával.

Hosté nabrali další síly až po přestávce a s Ödegaardovou střelou měl Oblak poměrně velké potíže. Do akce šel na druhé straně i Moyá, nebýt jeho zákroku proti Correovi, prohrávali by hosté už o dva góly. Pět minut před koncem vyrazil Moyá i pokus Carrasa a držel naděje svého týmu nad vodou. Jak se nakonec ukázalo, šlo o klíčové zákroky, protože v 87. minutě rozehrál standardku prudkou střelou Januzaj a balón s pomocí teče skončil v síti.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele