23. kolo
08.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético se protrápilo ke třem bodům, Granadu udolalo jediným gólem

Atlético Madrid sice nepředvedlo nijak oslnivý výkon, ale důležitější jsou pro něho v tuto chvíli tři body. Jediný gól padl ve španělské metropoli už po šesti minutách a postaral se o něj Ángel Correa.

Granada vyřadila z Copa del Rey Valencii a věřila si i na dalšího pohárového adepta Atlético Madrid. Svěřenci Diega Simeoneho bývají na domácí půdě velmi těžko k poražení a i když se jim letos nedaří, na roli favorita se nic nezměnilo.

Domácí vstoupili do utkání velice aktivně a skóre se na Wanda Metropolitano měnilo již po šesti minutách. Obrana Granady při bránění propadla a Koke tak mohl prostrčit balón na Ángela Correu, který proti Escandellovi nezaváhal. I další minuty patřily Atletům, po čtvrthodině hry vyzkoušel střelecké štěstí Vitolo a stejný hráč se o několik minut později i prosadil, ovšem mělo to háček - jednalo se o ofsajd. Poměrně klíčový moment utkání se odehrál ve 38. minutě, kdy Soldado udeřil rukou do obličeje Correu a jelikož to bylo ve vápně, měla se pískat penalta. Sudí byl vůči Granadě velice milosrdný a rozhodl se nepískat.

Atléticu nebyla souzena druhá branka ani na začátku druhé půle. Saúl přitom zakončoval ve vápně úplně sám, ale Escandell se rychle přemístil a tutovku skvělým zákrokem zpacifikoval. Colchoneros ne a ne přidat další gól a za to byli málem potrestáni. Čtvrthodinu před koncem tečoval Soldado Köybaşıho centr a Oblak měl plné ruce práce. Po hříchu to byla jedna z mála šancí Granady, která jinak nebyla směrem dopředu tolik nebezpečná jako jindy. V závěru už nebyla nebezpečná ani domácí ekipa a Saúlův nepřesný přímák jen potvrdil zmar obou celků v koncovce. Atlety to mrzet nemusí, tři body je zase vrátily na příčky zaručující Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele