1. kolo
16.08.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Barca bez Messiho hned na úvod prohrála

Fotbalisté Barcelony opět nedokázali zdolat Athletic Club a ze San Mamés si dokonce odvážejí nejtěsnější porážku. Obhájce trofeje nastoupil bez Lionela Messiho a jeho spoluhráči si vepředu nevěděli rady a pokud už se přeci jenom podařilo baskickou obranu překonat, zasáhla do osudu utkání dvakrát branková konstrukce. Smrtící úder pak Kataláncům uštědřil minutu před koncem střídající Aritz Aduritz. Barcelona krom bodů ztratila i zraněného Luise Suáreze, který musel už v prvním poločase střídat.

V sestavě obhájců chyběl dle očekávání zraněný Lionel Messi i Brazilec Coutinho, který má namířeno na hostování do Bayernu Mnichov. Kouč Ernesto Valverde ale mohl nasadit letní posily Frankieho de Jonga i Francouze Griezmanna.

Barcelona loni získala mistrovský titul, ovšem Basky ani v jednom případě nedokázala porazit a i první poločas na San Mamés ukázal, že Athletic se ničeho nebojí. Barca se nedostávala ke své typické hře a v 16. minutě čelila první gólovce domácího celku. Po kolmé přihrávce za obranu spěchal na ter Stegena Iňaki Williams a německý brankář předvedl jistý zákrok. Hosté si první gólovku vypracovali až po půlhodině hry a Athletic měl velké štěstí, protože Luis Suárez po hrubé chybě domácích napálil jen tyč. Uruguayský střelec si navíc přivodil zranění a o pár minut později ho kouč Valverde nahradil Rafinhou. Španělsko-brazilský záložník nahradil Suáreze takřka dokonale, protože i on v nastaveném čase prvního poločasu orazítkoval brankovou konstrukci.

Katalánci se usídlili na polovině Basků i po změně stran, kdy trpělivě obléhali šestnáctku brankáře Simóna, avšak bez kýženého efektu. Neúspěšní byli i domácí, přestože měli k dispozici několik zajímavých standardek.

S přibývajícím koncem se vkrádala do hry Blaugranas křeč a pokusy, které si hosté vypracovali, nebyly zas tak nebezpečné. Střela Rakitiće šla hodně vedle a na balón v zajímavé příležitosti nedosáhl Griezmann. V podání Barcelony to však bylo velice málo a když už se zdálo, že na San Mamés ztratí dva body, přišel ještě větší šok. V 89. minutě odcentroval do šestnáctky Capa a střídající Aritz Aduritz nádherně překonal ter Stegena, čímž rozhodl o senzaci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vanGomm

Kvalitní odhad

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messi the Genius"10"

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-8

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
boryland

0:1..........Luis........

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se ukázalo, že výkony v přípravě nic nenaznačí. Opět Dembele hrál jak děcko na plácku. Naivní hra, spousta ztrát míče, přihrávky o ničem. Jak ho vůbec může někdo srovnávat s Mbappém a tvrdit, že vyhraje Zlatý míč. Říkal jsem to už dávno, klidně bych ho obětoval ve výměně s Neymarem. Ten je o galaxii jinde. Na Dembelem mi vadí, že se s ním nedá hrát extra do kombinace. On na konci vždycky udělá pravý opak než všichni čekají. Chce to Messiho, protože to je ten rozhodující faktor ve hře Barcelony. Bohužel je to tak i další sezónu.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
smazaný uživatel

Na pána!!! Ve 38 letech..klobouček.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele