24. kolo
17.02.2019 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Vaclík třikrát inkasoval, Villarreal důležitou bitvu se Sevillou zvládl

Velmi důležitého vítězství dosáhl Villarreal. Žlutá ponorka doma zabrala a poprvé od 25. listopadu loňského roku zvítězila. V souboji s dalším pohárovým účastníkem Sevillou se prosadila třikrát, když Tomáše Vaclíka postupně překonali González, Ekambi a Pedraza. Sevilla sice stále zůstává na čtvrtém místě, ovšem už se musí hodně otáčet.

Villarreal i Sevilla měly za sebou venkovní výhry v Evropské lize, Žlutá ponorka vyhrála na půdě Sportingu, Sevilla pak stejným výsledkem, tedy 1:0, zvítězila v Římě na Laziu. Tři body ze vzájemného utkání potřebovaly obě strany, Villarreal bojuje o záchranu, Sevilla zase o Ligu mistrů.

Domácí byli v prvním poločase o něco lepším týmem, který se ve 20. minutě dostali do vedení. Na Cazorlův rohový kop si na malém vápně vyskočil Álvaro González a hlavou poprvé překonal Tomáše Vaclíka. Sevilla okamžitě přepnula na vyšší obrátky a domácí zatlačila. Ve 24. minutě musel Villarreal poprvé střídat, zraněného stopera Boneru nahradil Mori a na hře to přeci jenom bylo znát. Sevilla měla dobré příležitosti na vyrovnání, Munirovu střelu vyškrábl Asenjo a chvíli na to Munir zakončoval vedle. Villarreal byl v prvním poločase dost efektivní a v nastavení zvýšil náskok na rozdíl dvou branek. Bacca po pěkné průnikové přihrávce patou sklepl balón pro Ekambiho, který ho uklidil k tyči.

Los Rojiblancos museli o přestávce reagovat a na hřiště přišli Sarabia a Ben Yedder. Hosté díky nim zvýšili úsilí, byli lepší, jenomže Žlutá ponorka se velmi dobře bránila. Tlak Sevilly nepřinášel žádné ovoce a Villarreal v závěrečných minutách definitivně rozhodl. Už do otevřené obrany vlétl Alfonso Pedraza a přízemní střelou na vzdálenější tyč potřetí překonal Tomáše Vaclíka. Domácí mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale Vaclíka minutu před koncem zachránila po střele Ekambiho tyčka.

Villarreal konečně zvítězil, ale nadále zůstává v sestupovém pásmu. Sevilla je čtvrtá, ovšem za svými zády už má celou řadu pronásledovatelů, takže se bude muset ohánět.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele