1. kolo
18.08.2018 20:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Real Sociedad 1:2

Přestože nám do Vánoc schází ještě dobrého půl roku, musel se Real Sociedad cítit v zápase s Villarrealem, jako by byl zrovna Štědrý večer. Stopeři Žluté ponorky, jmenovitě Funes Mori s Álvarem, totiž svůj tým ukázkově potopili a brzká trefa Gérarda Morena tak přišla zcela vniveč. Všechny body si ze stadionu La Cerámica odváží hosté po výsledku 2:1.

Vedle zmíněných dvou hrubek a výsledné porážky se ovšem dalo v úvodním zápase Villarrealu najít i řadu pozitiv, a to především v podobě letních hráčských posil. Poprvé od října 2016 se totiž na trávníku v soutěžním zápase objevil Santi Cazorla, jenž po dlouholetých zdravotních patáliích s achilovkou opustil londýnský Arsenal a pokouší se na stará kolena ještě nastartovat úspěšnou hráčskou kariéru ve Villarrealu. Jak vidno, na fotbalovém umu Cazorla navzdory dlouhé absenci nic neztratil a jeho 72 minut pobytu na hřišti bylo veskrze úspěšných.

Druhým velkým příslibem do dalších kol je pak Gérard Moreno. Šestadvacetiletý forvard již v předešlých dvou letech trhal obrany španělských prvoligistů na kusy a letos tomu podle všeho nebude jinak, neboť to byl právě někdejší forvard Espanyolu, jenž své staronové působení v zářivě žlutém dresu oslavil hned na úvod povedeným gólem po individuální akci, když obelstil bránící hráče kličkou do středu hřiště a utajenou přízemní ranou na bližší tyč.

Trefu španělského útočníka na přelomu čtvrthodiny hry však ještě do přestávky zvládl vymazat dvorní kanonýr na straně druhé, tedy Willian José. Brazilská hvězda Sociedadu dostala lahůdkovou pobídku od stopera Villarrealu Funese Moriho, jemuž se hrubě nevyvedla přihrávka brankáři, a nastalý samostatný únik William José zakončil suverénně pumelicí pod břevno.

Po změně stran se v atraktivním měření sil snažily obě strany strhnout výhru na svou stranu, ovšem stejně jako v případě vyrovnávacího gólu se nakonec role nechtěného tvůrce brankové příležitosti zmocnil Moriho stoperský kolega Álvaro, jenž může jako jediný vědět, zda mu nevyšlo zpracování, anebo pokus o odkop míče do bezpečí. Tak jako tak se hosté dostali k slibnému zakončení z hranice pokutového území a Juanmi nabídnutou příležitost přetavil v prvotřídní ránu k tyči, kam se brankář Asenjo natahoval marně. Asier Garitano tak slaví tři body hned na úvod své trenérské štace v San Sebastiánu, zatímco jeho protějšku Callejovi zůstaly po minelách defenzivy jen oči pro pláč.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
RS

1:2

Reagovat
RS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele