11. kolo
04.11.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Levante UD 1:1

Villarreal si připsal další hodně matný výkon a kritika valící se na Žlutou ponorku neustále zesiluje. Tentokrát někdejší uchazeč o Ligu mistrů jen remizoval s Levante a i za jeden bod může být hodně rád. Villarreal sice dal obě branky, ale jen jednu do té správné sítě.

Villarreal nechtěl nic ponechat náhodě a nasadil osvědčená jména. Za normálních okolností by hráči jako Funes Mori, Costa, Trigueros, Moreno nebo Fornals neměli s Levante potíže, jenže letos je to úplně jiný Villarreal. Levante se spoléhalo především na Bardhiho, Moralese, Jasona nebo Chemu s brankářem Olazábalem.

Villarreal byl od prvních minut aktivnějším týmem a dařilo se mu mnohem častěji dostat svého soupeře pod tlak. Jeho kombinace měly hlavu a patu, jenže v zakončení byl obrovský problém. Pablo Fornals si rovnal míč na kopačku a pokusil se dostat se do vápna, jenže obránci Levante jeho úmysl vystihli. Na opačné straně se pokusil vypálit Enis Bardhi, ale tomu zase rána nesedla.

Manu Trigueros o něco později rozehrál zajímavou standardní situaci a jeho centr z pravé strany nebezpečně propadl na vzdálenější tyč. Tam však opět zafungovala dnes velmi pozorná obrana Levante. Hosté zahrozili po chvíli. Suárez Pier se dostal na přední tyči po centru ze standardní situace k hlavičce, jenže tu poslal jen do náruče brankáře Sergia Asenja.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla a spíše se jednalo o taktický boj plný nepřesností na obou stranách. V závěru poločasu ještě Jason dobře odcentroval z pravého křídla a sledoval, jak jeho pas odvrací Ramiro Funes Mori. První šance druhého poločasu se nesla v duchu jednoduché rány Jasona, který však na Asenja nevyzrál.

Mnohem zajímavější už byla rána mladého domácího záložníka Samuela Chukwuezeho, který si zasekl míč na pravém křídle směrem do středu hřiště a vzápětí technickou ranou pálil jen centimetry vedle tyče! Stejný hráč se dostal do zajímavého zakončení o dvě minuty později a tady už mířil lépe. Jenže zkušený brankář Oier Olazábal vytáhl skvělý zákrok a střelu chytil!

Levante chtělo dát branku a za tím účelem se na hřišti objevil Borja Mayoral. Aktivnější ale stále byli domácí hráči. Například mladík Alfonso Pedraza, který přišel na hřiště v minutě 75. a po pár vteřinách si málem připsal asistenci. Po jeho výtečné nahrávce však Pablo Fornals zamířil mimo!

A Levante udeřilo. José Luis Morales po krásné kolmé přihrávce za obranu hledal nabíhajícího spoluhráče a míč si do vlastní brány nešťastně srazil Ramiro Funes Mori! Villarreal se ale přesto nevzdal a právě střídající Alfonso Pedraza v nastaveném čase druhé půle po větším tlaku Villarrealu proměnil nahrávku Sansoneho ranou pod "víko" hostující brány v konečné vyrovnání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele