26. kolo
02.03.2019 16:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Villarreal znovu padl, tři body si odváží Alavés

Villarreal se ani po tomto kole ze sestupových pozic nezvedne. Žlutá ponorka doma opět prohrála, tentokrát podlehla 1:2 Alavésu a zůstane na osmnácté pozici. Naopak Alavés se po delší době vrátil na čtvrté místo, které zaručuje Ligu mistrů a bude čekat, jak si v dalších zápasech kola povedou Sevilla, respektive Getafe. Všechny branky na stadionu EL Madrigal padly až po změně stran.

Ono první poločas ani žádnou fotbalovou krásu nepobral, oba celky nastoupily s defenzivní taktikou a podle toho to také na hřišti vypadalo. Villarreal dost často kazil v předfinální fázi a v prvním poločase neměl jedinou vážnou příležitost. Koneckonců Alavés byl na tom podobně, takže divákům nezbývalo než doufat, že se obraz hry po změně stran výrazně zlepší.

A skutečně to bylo tak. Herní "mlčení" prolomil v 51. minutě nebezpečnou střelou Calleri, Asenjo přitom nemusel zasahovat, neboť rána šla těsně nad. Za další tři minuty už Deportivo vedlo, Žlutá ponorka si nepokryla rohový kop a hlavičkující Guillermo Maripán otevřel skóre utkání! Hostům však vedení dlouho nevydrželo, za pět minut hrál ve vlastním vápně rukou Laguardia a sudí odpískal pokutový kop.

Santi Cazorla si počínal jako zkušený matador, penaltu bezpečně proměnil a srovnal na 1:1. Hra posléze opět ztratila tempo a až v 79. minutě Alavés zničehonic udeřil a znovu získal vedení na svojí stranu. Jony udělal na levé straně hřiště průvan, vlétl do šestnáctky a zpětnou přihrávkou namazal skórujícímu Takašimu Inuiovi. Stejný hráč měl vzápětí další velkou možnost zvýšit a i když Asenja překonal, balón zamířil vedle branky.

Villarreal měl na vyrovnání plus mínus čtvrthodinu, ale během ní si nedokázal vytvořit vůbec nic. Žlutá ponorka po dalším špatném výkonu ztratila všechny body a i po tomto kole zůstává v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele