33. kolo
21.04.2019 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal získal proti Leganésu důležité tři body

Sestupovým příčkám se vzdaluje Villarreal, který doma porazil Leganés 2:1. Všechny branky padly až po změně stran, kdy se postupně prosadili Carlo Bacca a Karl Toko Ekambi. Leganés stihl deset minut před koncem jen korigovat, z pokutového kopu se prosadil Allan Nyom.

Villarreal se v týdnu rozloučil s Evropskou ligou, když ani ve druhém semifinálovém utkání nestačil na Valencii a po zbytek sezony se může plně koncentrovat na boj o záchranu. Žlutá ponorka v důležitém utkání hostila Leganés a potřebovala získat tři body.

Začátek zápasu zachytil Villarreal v dobrém herním rozpoložení a už ve 2. minutě mohl vyprodaný stadion Cerámica jásat, i když zbytečně, protože Chukweze stál v inkriminovaném okamžiku v ofsajdu. Žlutá ponorka se úvodních minutách snažila o vstřelení gólu, který by její hru uklidnil. Ve 25. minutě nastal ve vápně Leganésu pořádný zmatek, Baccovu přihrávku nedokázali hosté odvrátit a Chukweze nakonec trefil jen obětavého protihráče. Šance Villarrealu s koncem prvního poločasu přibývaly, Ekambiho ránu Cuéllar vyrazil a nadále držel pro svůj tým čistý štít. Leganés zahrozil jen jednou, když se na sklonku poločasu dostal k hlavičce Omeruo, ale Fernández s tím neměl problémy.

Remízu Villarreal určitě nechtěl a po změně stran se do toho znovu opřel. V 64. minutě neudržel Cuéllar Ekambiho střelu a Carlos Bacca zblízka dorazil balón do sítě! Leganés po inkasované brance zvýšil aktivitu, ale deset minut před koncem si vyměnili balón Cazorla s Ekambim a druhý jmenovaný střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 2:0.

Hotovo ale ještě nebylo. Unikajícího Braithwaita zastavila obrana domácích nedovoleně a sudí Iglesias ještě nařídil pokutový kop. Allan Nyom sice trefil stranu, kam skákal Fernández, ale balón se přesto ocitl v síti. Nyomův gól znamenal jen korekci výsledku, žádný závěrečný tlak v podání hostů se totiž nekonal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele