8. kolo
07.10.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 1:1

Valencia sice neprožívá úplně ideální chvíle, ale přesto se dokázala postarat o překvapení. Před vlastními fanoušky obrala o dva body Barcelonu a vybojovala remízu! Netopýry poslal už ve 2. minutě do vedení Ezequiel Garay, načež o dvacet minut později srovnal Lionel Messi.

Už tři zápasy se Barcelona trápí a nedokázala je vyhrát. Ve čtvrtém z nich chtěla za každou cenu vylepšit svou obranu a získat tři body. Trenér Ernesto Valverde k tomu využil hráče jako Rakitić, Vermaelen, Messi, Coutinho nebo Arthur se Semedem. Do cesty katalánskému gigantu se postavili Netopýři vedení Gameirem, Parejem, Garayem, Netem nebo Guedesem.

Valencia věděla, že své šance bude muset pořádně využívat, neboť Barcelona jí nedá moc prostoru. A to se domácím povedlo na jedničku. Už ve druhé minutě se po rohovém kopu dostal v závaru ve vápně k hlavičce urostlý obránce Ezequiel Garay. K němu propadl míč na zadní tyči a Garay už měl úlohu snadnou - 1:0 pro domácí Valencii.

To bylo pro Barcelonu samozřejmě hodně nepříjemné uvítání. Blaugranas pokračovali svou typickou zdlouhavou rozehrávkou, kterou chtěli soupeře ukolébat. I když Barcelona dokázala tvořit a kombinovat, k větším šancím to nevedlo. Naopak se krásnou ranou málem prosadil záložník Kondogbia, který pálil nakonec těsně vedle. Pro Valencii se první půle ale nevyvíjela úplně nejlépe.

Ve 12. minutě se totiž zranil portugalský křídelník Guedes a musel střídat. Následně se po spolupráci mezi Gameirem a Basthuayiem zkoušel druhý jmenovaný prosadit točenou ranou k tyči, kterou však minul. Ve 23. minutě se po sprintu do vápna a dlouhém nákopu srazili Suárez s Gabrielem Paulistou, ale sudí tento střet neposoudil jako penaltu.

Přesto se Barcelona branky dočkala a nutno říct, že zcela zaslouženě. Po delší kombinaci kolem vápna se vpřed s míčem u nohy vydal Arthur, který si vybral ke kombinaci Messiho. Argentinský mág spolupracoval se Suárezem, který mu míč do uličky vrátil a Messi krásnou ranou k tyči nedal Netovi šanci - 1:1.

Ke konci první půle Barcelona ještě několikrát zahrozila a dostala se poměrně blízko k vápnu soupeře, ale šanci si už nevytvořila žádnou. Když už to vypadalo, že by se Coutinho nebo Messi mohli prosadit, zapracovala velmi dobrá stoperská dvojice Netopýrů. Po změně stran se do jedné větší šance pomalu probíjel Denis Čeryšev, jehož zakončení šajtlí dostalo opačnou faleš, než jakou by si mladý Rus přál.

Na opačné straně rozjel katalánský gigant skvělou a rychlou kombinaci, na jejímž konci stál Lionel Messi. Jeho pokus brankáře Neta sice vyzkoušel, ale nepřekvapil. Střelecké pokusy se začaly množit a další z nich si na své konto připsal útočník Kevin Gameiro. Tomu sice nechyběla razance, ale s přesností už to bylo mnohem horší. Gameira posléze vystřídal další útočník Rodrigo. Valencia se ničeho neostýchala a poměrně často větrala postranní prostory Blaugranas.

Po dalším centru, který vyslal Gayá, musel do vzduchu obránce Piqué. Domácí hráči si byli velmi dobře vědomi síly Messiho a toho, že když mu nechají čas, může hrozit. Takže k němu přistupovali se vší opatrností a velmi rychle. Rakitić posílal do šestnáctky polovysoký centr, který směřoval na Suáreze. Jeho zakončení ale postrádalo razanci i přesnost. A když v samém závěru Messi nepřešel přes pečlivě bránícího Pareja, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
RadekVonCZE

To bude těžký 3:3

Reagovat
remeslnik

Trochu lehčí.... 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě lehčí 0:4

Reagovat
Messi the Genius"10"

zas nesoustredenost, a rychly gol. Valverde je neumi vymotivovat aby se soustredili na prvnich 5 minut....otresny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele