30. kolo
04.04.2019 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

San Sebastian proti Betisu strhl vítězství na svojí stranu

Real Sociedad se v přímém souboji o střed tabulky popasoval s Betisem a díky brankám Juanmiho a Oyarzabala zvítězil 2:1. Andalusané nesehráli na Anoeta vůbec špatné utkání, místy byli dokonce lepší, ale se svým soupeřem doplatili na neproměňování gólových příležitostí.

Začátek utkání nabídl vyrovnanou partii a až postupem času začal být nebezpečnější Betis. Po Barragánově centru hlavičkoval jen doprostřed branky Lorenzo Morón, ale Rulli balón v pohodě chytil. Betis měl možná více ze hry, ale v 18. minutě nezvládl pokrýt rohový kop soupeře a po nacvičeném signálu zakončil přesně uvnitř šestnáctky Juanmi, takže Baskové doma vedli 1:0. Vedoucí branka obraz hry nijak nezměnila, Betis byl dál o trochu lepší, ale v koncovce to nebylo ono. Prakticky všechny pokusy, které šly na Rulliho brankář bez větších potíží pokryl. Znovu to platilo před koncem poločasu s Canalesovo přízemní ranou.

San Sebastian ale nemohl s podobným stylem hry dlouho uspět a na začátku druhého poločasu se to potvrdilo. Betis u postranní čáry zakombinoval, přičemž Tello ve vápně přihrávkou namazal Canalesovi a jeho střela skončila v síti. San Sebastian si mohl vzít okamžitě vedení zpátky, jenomže hrubou chybu hostující defenzivy nepotrestal Willian José.

Betis měl po hodině hry jednoznačné držení balón 65%, ovšem výsledek byl nerozhodný. V 69. minutě měl na kopačce druhý gól Betisu veterán Joaquín, když byl před Rullim úplně sám a stačilo jen umístit střelu. Brankář Realu Sociedad si povyběhnul a výborným zákrokem domácí zachránil. Na druhé straně prošel s balónem na kopačce až k vápnu Oyarzabal a Willian José vůbec netrefil branku.

Rozhodující okamžik utkání přišel sedm minut před koncem. Betis ve středu hřiště fatálně ztratil balón a Juanmiho nádherný oblouček za obranu usměrnil do sítě Mikel Oyarzabal! San Sebastian znovu na Anoeta vedl, tentokrát 2:1. Betis si možná porážku nezasloužil, ale v zápase byl málo efektivní a nakonec v Baskicku nepořídil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele