28. kolo
15.03.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

San Sebastian neudržel vedení a s Levante jenom remizoval 1:1

Real Sociedad nedokázal v předehrávce 28. kola španělské nejvyšší soutěže udržet těsný náskok nad Levante a na Anoetě pouze remizoval 1:1. Pro hosty má získaný bod cennou váhu a v boji o záchranu se bude jistě hodit. Levante má před sestupovými pozicemi k dobru šest bodů.

Valencijský celek se však na remízu hodně nadřel. Baskové dlouho vedli po zásahu Adnana Januzaje, ale vedení neudrželi, když se čtvrthodinu před koncem prosadil Borja Mayoral. Real Sociedad doma dokáže potrápit jakýkoliv celek a proti Levante začal hodně dominantně, když soupeře prakticky nepouštěl k balónu. Větší šance však nepřicházely, až ve 27. minutě se na levé straně hřiště utrhl Hernández a přesnou přihrávkou před branku vyzval ke skórování rozeběhnutého Adnana Januzaje, který otevřel střelecký účet utkání. Domácí byli i po vstřelené brance aktivnější, jejich snaha však postupem času oslabovala a Levante tedy do přestávky žádný další gól neinkasovalo.

Baskové měli ve druhém poločase několik možností navýšit vedení a tím definitivně Levante srazit na kolena, jenomže Sandro Ramírez po hraniční akci pálil těsně vedle tyčky. Po hodině hry už poprvé výrazně zahrozilo i Levante a domácí měli velké štěstí. Lišácky zahraný rohový kop se stáčel do branky a Rullimu nadělal spoustu starostí, takže se Rochina dostal k dorážce, ale skrumáž těl před sebou nedokázal propálit. Na druhé straně to neúspěšně zkoušel z ostrého úhlu Oyarzabal.

O chvíli později byl Real Sociedad znovu v šanci a proti dělovce Ramíreze musel zasáhnout Fernández. V 77. minutě přišla asi největší šance domácích na pojistku, Bautista se šikovně zasekávačkou zbavil obránce a pak byl před Fernándezem úplně sám, jenomže balón poslal trestuhodně vedle.

Levante neproměňování šancí domácích potrestalo. V 79. minutě si seběhl na rohový kop Borja Mayoral a přízemní střelou k tyči srovnal na 1:1. Hosté najednou ožili a dokonce mohli dokonat obrat, ovšem Simona výborně vychytal Rulli. I Real Sociedad si ještě dokázal vytvořit velké šance a utkání mohl rozhodnout, jenomže Oyarzabal pálil jen do Fernándeze a v nastavení nedokázal utnout závar před brankou Elustondo. Real Sociedad tak nakonec remizoval s Levante 1:1, což je pro něho ztrátou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele