26. kolo
03.03.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Atlético zvítězilo na Anoetě 2:0

Sedm bodů činí aktuální rozdíl mezi první Barcelonou a druhým Atléticem Madrid. Los Colchoneros odpověděli na výhru Katalánců v El Clásicu a ze hřiště Realu Sociedad si odvezli plný počet bodů. Dva góly vsítila už v prvním poločase lednová posila Álvaro Morata a cestu za třemi body nezastavilo ani vyloučení Kokeho z 63. minuty.

Atlético potřebovalo v Baskicku nutně uspět, aby se jakžtakž udrželo v kontaktu s vedoucí Barcelonou. Na druhou stranu i pro Real Sociedad to byl důležitý mač protože v případě výhry se mohl posunout už na pohárovou šestou příčku.

Utkání mělo svižné tempo a v počáteční fázi bez větších příležitostí. Domácí celek musel v průběhu prvního poločasu poprvé sáhnout ke střídání a zraněného Williana Josého nahradil Juanmi. Odchod klíčového hráče ofenzívy zanechal na San Sebastianu stopy a o pár minut později se Atlético ujalo vedení. Lemarův centr z rohového kopu hlavou prodloužil Godín a Álvaro Morata zblízka překonal brankáře Rulliho. Následně neuběhlo ani pět minut a Atlético vedení navýšilo. Do šestnáctky tentokrát přilétl centr Kokeho a Morata byl ve vzduchu opět úspěšný.

Realu Sociedad se první poločas nepovedl, v tom druhém se ale nehodlal jen tak vzdát. Naději pro něj znamenala 63. minuta, kdy Koke za podražení protihráče uviděl už druhou žlutou kartu v utkání a tím pádem i červenou.

Obrana Los Colchoneros byla však jako vždy skálopevná, Simeoneho svěřenci domácí do ničeho nepouštěli a zhruba půlhodinové oslabení bravurně zvládli. Atlético si po výhře 2:0 pojistilo druhou příčku a i když na vedoucí Barcelonu ztrácí, zůstává ve hře o titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele