19. kolo
13.01.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dani Ceballos vystřelil výhru Realu Madrid na hřišti Betisu

Real Madrid na poslední chvíli strhl vítězství na svojí stranu a po výhře na Betisu se posunul na pozice zaručující Ligu mistrů. Bílý balet rozhodně nebyl lepším týmem, Betis měl drtivou územní převahu, jenomže doplatil na bídnou efektivitu, zatímco Real vytěžil z minima maximum. Rozhodující branku na 2:1 vstřelil z přímého kopu Dani Ceballos.

Santiago Solari dobře věděl, že v Andalusii to jeho svěřenci nebudou mít jednoduché. Betis byl od začátku lepší na balónu, jenomže když Real do něčeho pustil, většinou to znamenalo pořádný průšvih. Ve 13.minutě napálil odražený balón nechytatelně do šibenice Luka Modrić a Real na Villamarínu brzy vedl 1:0. Po půlhodině hry pak pelášil sám na branku Valverde, který se dostal překvapivě do základní sestavy, jenomže tak dlouho váhal s koncovkou, až mu balón ukradl Guerrero.

Real sice po prvním poločase vedl, ale jeho kouč Solari musel řešit další nepříjemnost. Jakoby toho nebylo málo, v útoku přišel i o Karima Benzemu. Francouzský útočník o poločase vystřídal a na plac se dostal Cristo González.

A Betis začal zvyšovat svojí převahu a konečně se cpát do zakončení. Po hodině hry nebezpečně střílel z dálky Guardado a za dalších pár minut už Betis vyrovnal na 1:1. Lo Celso vysunul za hostující obranu Sergia Canalese a někdejší hráč Bílého baletu píchl balón před Navasem do sítě. Béticos se "jen" s vyrovnáním nespokojili a dál Real mačkali na jeho polovině. Madridský celek se s výjimkou jednoho okamžiku po zbytek zápasu jenom bránil, jenomže právě ten jediný okamžik mu nakonec vynesl všechny body. Dani Ceballos se při absenci hvězd dvě minuty před koncem utkání postavil k volnému přímému kopu a překvapivým řešením (utaženou střelou k pravé tyči podél zdi) slavil úspěch. Otřesený Betis se na odpověď nezmohl a slibný výsledek nakonec ztratil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
boryland

2:1...................

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele