26. kolo
03.03.2019 16:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Getafe překvapilo lepší Betis a veze domů tři body

Getafe zvládlo náročný zápas v Seville lépe, ačkoli se po většinu zápasu ocitalo pod tlakem. Výhru nad Betisem mu zajistili Cabrera s Matou, takže kontaktní branka Joaquína už téměř nic neznamenala.

Getafe dobře vědělo, že na půdě Betisu ho nečeká snadná práce. Real Betis totiž toužil smazat náskok Getafe a dostat se blíž pohárovým příčkám, takže tohle utkání bral jako velkou šanci. Domácí vsadili na Moróna s Leónem, které podporovali Lo Celso, Guardado nebo Canales. Hostující Getafe spoléhalo na osvědčenou dvojku kanonýrů Milonu s Matou.

Real Betis začal aktivněji a zejména rychlá kombinace ze třetí minuty vypadala hodně nadějně. Zakončující Loren Morón však sledoval teč bránícího hráče, který dost možná Getafe zachránil výsledek. León rovněž nechtěl zůstat pozadu a v deváté minutě se dostal do zakončení pro změnu on. Dopadl ale podobně, protože se vytáhl brankář Soria.

Béticos byli aktivnější a dařilo se jim daleko častěji dostávat se do zakončení, ale byli to hosté, kdo vstřelil první branku. Krátký rohový kop pokračoval u Portilla, který našel krásným pasem na zadní tyči Leandra Cabreru. Ten sice netrefil míč úplně ideálně, ale mrzet ho to nemuselo. Balon skončil s přispěním tyče v síti a Getafe vedlo 1:0.

Brzy to mohlo být o dvě branky, když se Jaime Mata propracoval ve vápně k dorážce, po které jen sledoval skvělý obraný zákrok Feddala. Pau López se musel činit o minutu později, když se Portillo propracoval po straně až k zakončení.

Ještě než sudí poslal oba týmy do šaten, dočkali se hostující fanoušci dalšího krásného momentu. Molina vyprodukoval výbornou nahrávku do běhu na Jaimeho Matu, který s balonem u nohy vtrhl do vápna Realu Betis. V něm si poradil i s brankářem Lópezem a střelou k tyči zasadil domácím fandům další ránu.

Domácí reagovali nasazením Jesého, jehož si však hosté velmi dobře hlídali. Právě někdejší talent Realu Madrid se s míčem po rohovém kopu dostal až do vápna, kde narazil na přesilu tří obránců. Úvodní minuty druhé půle patřily opět Realu Betis a Joaquínovi chybělo jen opravdu málo, aby se radoval z kontaktní branky.

Mladý záložník Lo Celso se dostal k velice zajímavé střele uvnitř vápna a zkoušel umístit míč k levé tyči, ale brankář Getafe jeho střelu skvěle chytil. Brankáře Paua Lópeze zase zkoušel ranou Portillo a López musel být rychle u tyče, aby míč vyrazil. Závěr utkání patřil lepšímu Betisu.

William Carvalho totiž prošel až k vápnu, kde našel Joaquína. Jeho dělovku ze strany Soria mít nemohl. V dramatickém závěru se dokonce Betis radoval ještě jednou po akci a zakončení Jesého, jenže sudí Juan Martínez Munuera vyrovnávací branku pro ofsajd správně neuznal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele