20. kolo
20.01.2019 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Vallecano ztratilo dvoubrankový náskok a se San Sebastianem remizovalo

Rayo Vallecano si mohlo připsat už čtvrtou výhru v řadě, ale v utkání s Realem Sociedad prohospodařilo dvoubrankový náskok a nakonec bralo jen bod za konečný výsledek 2:2. Madridský celek i tak potvrdil dobrou formu a ačkoliv je stále v sestupovém pásmu, postupně se dere nahoru. Real Sociedad je osmý a zůstává v kontaktu s evropskými poháry.

Rayo zvítězilo ve třech posledních zápasech a konečně opustilo poslední místo, načež po utkání se San Sebastian a remíze 2:2 ztrácí na nesestupové pozice jeden bod.

Baskové rozhodně nebyli horším týmem a v Madridu měli dokonce první vážnější příležitost, ovšem Oyarzabal, který se dokázal zbavit brankáře Dimitrievskiho, do prázdné branky nezakončil. Místo vedení tak přišel trest. Santi Comesaňa se rozhodl ve 22.minutě z dálky napřáhnout a parádní ranou překonal golmana Rulliho. Než se hosté stačili z inkasované branky oklepat, přišel další šok a druhá branka, tentokrát v podání Adriána Embarby. Trejo mu poslal za obranu milimetrově přesnou kolmici a Embarba lehkým obloučkem překonal vyběhnutého Rulliho po druhé. Domácí vedli v rozmezí pouhých šesti minut už 2:0, ale slibný výsledek před odchodem do šaten neudrželi. Po standardní situaci San Sebastianu zůstal Héctor Moreno na zadní tyči úplně sám a hlavou vrátil Basky do hry.

Druhý poločas byl v podání obou celků hodně vyrovnaný a dlouho nenabídl nějakou větší příležitost, která by diváky zvedla ze sedadel. Větší držení balónu měl Real Sociedad, který se nakonec skutečně dočkal vyrovnání. Až osm minut před koncem vlétl do šestnáctky Oyarzabal, kterého sice Dimitrievski vychytal, ovšem s dorážkou Williama Josého už nemohl nic dělat - 2:2. Rayo ještě mohlo v nastavení vstřelit vítěznou branku, ale Comesaňa si tentokrát hlavou na golmana Rulliho nepřišel. Zákrok hostující opory byl poslední výraznějším okamžikem utkání, které nakonec skončilo spravedlivou dělbou bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele