5. kolo
22.09.2018 13:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Deportivo Alavés 1:5

Nečekaně vysokého vítězství dosáhl Alavés na půdě Raya Vallecana. I když domácí nebyli herně horším mužstvem, inkasovali rovnou pětkrát. Zápas výrazně ovlivnila červená karta By, který jí uviděl za faul loktem. Oslabený tým pak lovil ze sítě jeden balón za druhým.

Branky však začaly padat ještě před klíčovým vyloučením. První šanci zápasu měl sice García, ale o chvíli později už se poprvé měnilo skóre. Standardku v podání hostí přizvedl hlavou Ximo Navarro a brankář García zareagoval pozdě. Alavés vedl 1:0, ale ve 25. minutě mohl o vedení přijít, nebýt pohotového zákroku Pacheca, který na přední tyči zlikvidoval hlavičku Advínculy. Vallecano se dočkalo o pět minut později. Raúl De Tomás využil utlumené střely a rychlou dorážkou uvnitř vápna srovnal na 1:1.

Jenomže netrvalo to dlouho a Alavés si vzal vedení znovu zpátky. Ibai Gómez předvedl parádní střelu zpoza šestnáctky, García na ní nedosáhl a Deportivo vedlo 2:1. Navíc domácí vzápětí přišli o Abdolayeho Bu, který naprosto zbytečně loktem udeřil do obličeje jednoho z hostí a sudí proto vytasil rovnou červenou kartu.

Před Rayem stál těžký úkol i v dlouhé početní nevýhodě se pokusit o vyrovnání. Vallecano sice nebylo horší, ale Alavés proměnil vše, co potřeboval a nakonec vyšrouboval svoje vítězství na výsledek 5:1. Jonathan Calleri z malého vápna hlavou zvyšoval na 3:1 a čtvrthodinu před koncem rovněž ze stejné vzdálenosti voleje propálil Garcíu Ibai Gómez.

Poslední trefu zápasu obstaral až v páté minutě nastavení krásnou střelou k tyči Burgui. Deportivo Alavés zvítězilo na půdě Raya vysoko 5:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele