19. kolo
11.01.2019 21:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Šest gólů a třetí výhra v řadě v podání Raya, Celtu přestřílelo 4:2

Již třetí výhru v řadě si na své konto připsalo Rayo. Veledůležité tři body proti Celtě Vigo mu zajistil především třígólový Raúl de Tomás. Diváci na Estadio de Vallecas sledovali pořádně divoké utkání, které nakonec nabídlo šest branek. Celta Vigo nebyla horším týmem, jenomže klíčovou šanci čtvrthodinu před koncem neproměnila a následně byla domácími potrestána.

V prvním poločase to byla pořádná divočina a diváci sledovali jeden zajímavý moment za druhým. Už ve 4. minutě se přihlásila o slovo pozdější hvězda zápasu Raúl de Tomás, když lišácky a krásně zahraným volným přímým kopem překonal brankáře Blanca. Celta s odpovědí neotálela a vyrovnala o několik málo minut později. Rayo nedokázalo odvrátit rohový kop a Néstor Araujo odražený balón napálil do sítě - 1:1.

Okamžitě po vyrovnávací brance zaútočilo Rayo a Blanco musel zasahovat po centru Advínculy, načež dorážka Morena šla vedle, přitom před domácím hráčem už zívala prázdná branka. Rayo svojí možnost nevyužilo a vzápětí na druhé straně přišel trest. Sudí si dobře všiml hry rukou a ve prospěch Celty nařídil pokutový kop. Maxi Gómez sice penaltu nijak suverénně nezahrál, avšak gólmana překonat i s jeho přispěním dokázal. Celta poprvé v zápase vedla, ale po půlhodině hry mohlo být zase všechno jinak. Raúl de Tomás dokonce vstřelil druhý gól, ale ten mu hlavní arbitr zápasu pro ofsajd neuznal. Domácího útočníka to nemuselo mrzet, o pět minut později dostal Advíncula krásnou kolmici do prostoru a přesnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování de Tomáse, který srovnal na 2:2. Vallecano dokonce mohlo znovu vést, ale Trejo v tutovce poslal balón vedle.

Divoký první poločas vystřídal neméně divoký poločas druhý. Na jeho začátku z úhlu nepropálil Blanca opět Trejo a Maxi Gómez zase čtvrthodinu před koncem orazítkoval břevno. To byla klíčová šance Celty, která mohla jít znovu do vedení, jenže nakonec bylo vše jinak. V 77. minutě se ve vápně opřel do centru Raúl de Tomás a Blanco nemohl zareagovat. Na stadionu de Vallecas propukla obrovská radost domácích příznivců, která se ještě více umocnila v nastaveném čase, kdy domácí Celtu definitivně dorazili. Velázquez lehkým obloučkem vysunul Bébého a ten už si s Blancem poradil. Rayo porazilo Celtu Vigo 4:2 a zvítězilo potřetí v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele