24. kolo
16.02.2019 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Atlético vyhrálo malé madridské derby a vrací se na druhou pozici

Atlético Madrid dalo zapomenout na dvě porážky v řadě a ze hřiště Raya si odváží všechny body za nejtěsnější vítězství. Malé madridské derby rozhodl až čtvrthodinu před koncem obvyklý spasitel těžkých zápasů Antoine Griezmann. Rayo nebylo horší, ale své šance nedokázalo proměnit.

Svěřenci Diega Simeoneho se museli vypořádat s dvěma porážkami v řadě. Atlético postupně nezvládlo zápas s Betisem i derby s Realem Madrid a kleslo na třetí pozici. V dalším madridském derby ale chtělo uspět, tím spíše, že Vallecano hraje o záchranu.

Domácí tým hrál dobře, o žádné trvalejší převaze Atletů nemohla být řeč. Vůbec první střelu na branku vyslal v bojovném utkání až po půlhodině hry De Tomás, ale Jan Oblak jeho přízemní střelu kryl. Bohužel pro diváky na stadionu de Vallecas to bylo všechno.

Atlético potřebovalo po změně stran výrazně přidat, jinak mohlo těžko pomýšlet na všechny body. První šanci druhého poločasu měli opět na svědomí domácí. Raúl De Tomás se zničehonic objevil za obranou Colchoneros, ale střela z voleje mu vůbec nesedla a Oblak balón schoval v náruči. Po hodině hry už Simeone musel zasáhnout a na hrací plochu poslal Lemara s Diegem Costou, jenže do třetice mělo gólovku opět Rayo a znovu De Tomás. Dvacet minut před koncem byl před Oblakem úplně sám, ale slovinský brankář se mu vrhl pod nohy a dalším výborným zákrokem prokázal své obrovské kvality.

Hosté hrající v modré pak předvedli vysokou efektivitu. V 76. minutě sklepl Morata balón pro Griezmanna a ten těžkou střelou se štěstím překonal brankáře Dimitrievskiho. Výsledek byl pro Rayo krutý, domácí se ve zbytku zápasu snažili o vyrovnání, ale zkušený soupeř už nic nepovolil a madridské derby nakonec jedinou brankou ovládl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele