27. kolo
10.03.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Villarreal se po výhře v Levante posunul mimo sestupové pozice

Villarreal se po 27. kole vymanil ze sestupových příček, když zvítězil na půdě Levante 2:0. Žlutá ponorka sice nadále zůstává v bezprostředním ohrožení, ale přeci jenom se jí teď dýchá volněji. Malé derby se rozhodlo až v nastaveném čase, kdy si vlastní branku vstřelil Rober a chvíli po něm zvýšil Chukweze.

Malé regionální derby mezi valencijským Levante a Villarrealem dlouho směřovalo k nerozhodnému výsledku, ale nakonec se jako klíčový ukázal nastavený čas a v něm se dvakrát prosadila Žlutá ponorka.

Hosté potřebovali na Ciudad de Valencia uspět, aby zlepšili své vyhlídky na záchranu, ovšem první poločas podle toho zrovna nevypadal. Ve 20. minutě měli domácí velkou příležitost, ale Coke sám před Asenjem poslal balón těsně vedle. O devět minut později sice zamířil přesně k tyči Alfonso, ale sudí po konzultaci s videem branku kvůli ofsajdu neuznal. Villarreal se začal osmělovat až po půlhodině hry, ale žádnou větší šanci si nevypracoval.

Podobné to bylo i ve druhém poločase. V 52. minutě zahrávali hosté vůbec první rohový kop v zápase, ale z něho žádné nebezpečí pro branku Aitora Fernándeze nevzešlo. Diváci na Ciudad de Valencia viděli hodně nervózní zápas plný strategických i jiných faulů, sudí Sánchez rozdal celkem osm žlutých karet!

Zdálo se, že utkání nakonec skončí výsledkem 0:0, ale v nastaveném čase dokázal Villarreal se štěstím strhnout vedení na svojí stranu. Ve třetí minutě nastavení potáhl balón Chukwueze, přihrál jej Iborrovi, který hledal před brankou lépe postaveného spoluhráče a jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě Rober. Pro Levante to byl hodně smolný okamžik a domácí tým se ještě pokusil o vyrovnání, ale místo odpovědi ještě jednou inkasoval. Samuel Chukweze předvedl nádherný technický obstřel zpoza vápna a stvrdil vítězství Villarrealu 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele