12. kolo
09.11.2018 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Real Sociedad 1:3

Levante dlouho vedlo a mělo skvěle nakročeno získat body, jenomže čtvrthodinu před koncem ztratilo na deset minut koncentraci a třikrát fatálně inkasovalo. Real Sociedad po obrátce zvítězil a minimálně do soboty poskočil na deváté místo. Levante se mohlo posunout na třetí flek, ale po porážce je sedmé.

Byl to zápas zcela odlišných poločasů. První polovina utkání totiž patřila domácím, kteří svojí převahu zúročili vedoucí brankou. Levante mělo opravdu skvělý vstup do utkání a už ve 4. minutě vedlo. Chema dostal na vápně spoustu času ke střele a s pomocí teče propálil brankáře Moyu. Ze začátku mělo utkání výborné tempo, které ale postupem času ztrácelo na intenzitě.

Levante se v prvním poločase dožadovalo pokutového kopu za nastřelenou ruku, jenomže hlavní sudí se rozhodl nepískat. Real Sociedad si v prvním poločase nevytvořil žádnou brankovou příležitost, byť místy vůbec nehrál špatně. Valencijský celek šel v tomto ohledu do šaten zaslouženě s náskokem.

Necelá dvacetitisícovka diváků na stadionu Ciudad de Valencia dlouho viděla vyrovnaný zápas, který rozhodně nenasvědčoval fantastickému obratu Basků. V 73. minutě ale obrana Levante poprvé polevila a Real Sociedad to okamžitě potrestal. Theo Hernández zakončil ve vápně pohlednou akci a srovnal na 1:1 jen krátce poté, co domácí zahodili dobrou příležitost na vstřelení druhé branky. Vyrovnávací trefa hostů odstartovala fantastický obrat. O čtyři minuty později v náběhu na malém vápně procedil balón za Olazábala Juanmi a fantastickou desetiminutovku završil třetím gólem Mikel Oyarzabal, který celou akci sám na vlastní polovině vymyslel a následně i zakončil. Levante nezvládlo jednu fázi zápasu a nakonec nezískalo ani bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele