33. kolo
21.04.2019 14:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Getafe přehrálo Sevillu a k Lize mistrů má blíže

Boj o čtvrté místo je ve Španělsku podobně jako v dalších velkých ligách pořádně dramatický a po 33. kole má k Lize mistrů nejblíže Getafe. Madridský celek dokázal v přímém souboji porazit Sevillu jasně 3:0, přestože zdaleka neměl takovou převahu, jak by se na první pohled mohlo zdát. Getafe k vítězství dopomohly dva pokutové kopy a také brzká červená karta v podání hostujícího Escudera. O deseti dohrával i domácí tým, ale to už bylo o výsledku rozhodnuto.

Na stadionu Alfonsa Pereze se hrál veledůležitý duel, který mohl jeden z týmů pět kol před koncem přiblížit vysněné Lize mistrů. Důležitost zápasu se podepsala i pod jeho začátkem, fotbal byl totiž z obou stran spíše opatrný.

Opravdu velká gólovka se naskytla až ve 22. minutě a postarali se o ní hráči Sevilly. Obrana Getafe odvrátila centr jen k Vázquezovi, který si balón zpracoval na prsa a z voleje líznul břevno. Následně se do blízkosti šestnáctky dostávalo i Getafe a když po rohovém kopu zahrál uvnitř pokutového území rukou Escudero, měli domácí k dispozici penaltu. Vše ještě musela potvrdit videotechnologie a pak už Matovi nic nepřekáželo k tomu, aby střelou pod břevno překonal Tomáše Vaclíka. Český brankář, který znovu nechyběl v základní sestavě, se o chvíli později tvrdě srazil s Durem a musel být ošetřován, naštěstí ale nešlo o nic vážného. Ještě před koncem prvního poločasu došlo ve vápně Rojiblancos k další ruce a znovu se provinil Escudero. Pro hostujícího obránce šlo o kuriózní okamžik, neboť sudí jej ocenil podruhé za hraní rukou žlutou kartou a tím pádem i červenou. Jorge Molina navíc z penalty zvýšil na 2:0 a Sevilla byla v nelichotivém postavení.

Sevilla vsadila do druhé půle na rychlonohého Promese, ale i on společně se spoluhráči sledoval, jak v 53. minutě střílí už třetí gól do prázdné branky Jorge Molina. Tříbrankový náskok se zdál být dost velký na to, aby domácí zvolnili tempo. V 74. minutě uviděl rovnou červenou kartu za ostrý zákrok Dakonam, ale na výsledek už to žádný vliv nemělo. Getafe zkrátka mělo nahráno a v důležitém zápase o Ligu mistrů zvítězilo nad Sevillou 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Getafe jsem měl na lupenu s Leganez za 1,97- rupli . Poté hráli doma s Bilbaem a jak jsem právně předpokládal vyžší kurz bere 2,64. Ted je ještě vyžší2,94- mohli by vyhrát o 2 a více golu, at je nějaká sranda .

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty bukwice kurz ještě vyšroubovali na 3,1. Kdo a odkud tento bordel řídí?

Reagovat
smazaný uživatel

snad minimálně remíza... přání 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tleskám, že jsem to nemohl zapnout tři předešlá utkání...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele