19. kolo
13.01.2019 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona hladce zvítězila nad Eibarem 3:0 a pojistila si náskok

Pronásledovatelé vedoucí Barcelony mají zatím smůlu. Katalánský velkoklub znovu vyhrál, když opanoval domácí duel s Eibarem jasně 3:0 a na jeho náskoku na čele tabulky se tedy nic nemění. Barca se znovu mohla opřít o svojí ofenzívu vedenou Lionelem Messi, avšak hvězdou zápasu byl uruguayský snajpr Luis Suárez, který dvě branky vstřelil sám a na jednu přihrával.

Barcelona byla doma proti Eibaru jednoznačný favorit a obecně se její výhra očekávala. Do utkání s Eibarem ale nevstoupila nijak aktivně, spíše trpělivě a vyčkávala až jí soupeř chybou nějakou možnost nabídne. V 19.minutě předvedli domácí krásnou akci na jeden dotek, kdy sérií přihrávek naprosto vyšachovali obranou řadu hostů a Luis Suárez technickou střelou k tyči poslal Barcu do vedení! Eibar se čas od času sice dokázal usadit na barcelonské polovině hřiště, nicméně do žádné velké příležitosti se nedostal. Marc-André ter Stegen tak nemusel v prvním poločase řešit jediný vážnější moment.

Eibar chtěl hrát s Valverdeho partou vyrovnanou partii a určitě se nevzdával naděje na bodový zisk, jenomže ty mu vážně narušil druhou brankou Lionel Messi. Barcelona aktivním napadáním získala balón, Messi si pak ve vápně udělal prostor ke střele a zvýšil na 2:0. Následně se s šancemi domácích roztrhl pytel a Riesgo musel tasit jeden zákrok za druhým. Eibar úplně vypadl z tempa a bylo jen otázkou času, kdy potřetí inkasuje. Stalo se tak přesně po hodině hry, kdy Luis Suárez nic nevymýšlel a z úhlu se rozhodl propálit Riesga, což se mu také podařilo.

Alespoň snížit mohl z pohledu hostů Sergi Enrich, jenže jeho hlavička proletěla vedle branky. Zápas byl už dlouho dopředu rozhodnut a Barcelona už v závěru šetřila síly na další střetnutí, takže žádná další branka už na Camp Nou k vidění nebyla. Barcelona porazila Eibar 3:0 a pojistila si vedení v celé soutěži.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
boryland

3:0...........Leo 2,Luis.........

Reagovat
Messi the Genius"10"

pekneeeeeeeeeeeee

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele