10. kolo
28.10.2018 16:15 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

El Clásico patří Barceloně, Real utrpěl pětigólový debakl

Střetnutí Barcelony s Realem Madrid, které se po dlouhých letech obešlo bez Lionela Messiho i Cristiana Ronalda, vyznělo jednoznačně ve prospěch domácího celku. Barcelonští na Camp Nou položili základ úspěchu dvěma góly v první půli, a přestože Real po změně stran snížil a sahal po vyrovnání, poslal jej znovu do kolen hattrickový hrdina Luis Suárez. Katalánský velkoklub tak zůstává na čele tabulky, zatímco Real zůstává až devátý.

Jestliže měl Julen Lopetegui při této velkolepé události přesvědčit, že je tím správným koučem, který Real vyvede z momentální krize, první půle se zcela minula účinkem a vše nasvědčovalo pravému opaku. Real byl všude druhý, prohrával jeden souboj za druhým, nezvládal podrobit barcelonské kombinace patřičnému napadání a nebýt mnohdy špatného řešení soupeřových akcí ve finální fázi, mohlo být poločasové skóre ještě horší.

Barcelonští se nenechali rozhodit absencí Lionela Messiho a namotivovali se k dominantnímu výkonu, který se jim povedlo přenést na výsledkovou tabuli již po deseti minutách hry. Ivan Rakitić zaznamenal výpad Jordiho Alby a perfektní kolmicí vyslal španělského beka do úniku. Alba ani v plné rychlosti nezazmatkoval a zpětnou přihrávkou našel v šestnáctce zcela volného Coutinha, pro nějž už nebyl pražádný problém uklidit míč do odkryté sítě.

Průlom skóre jen posílil už tak patrný rozdíl mezi hrou obou mužstev a domácí hladově sahali po navýšení náskoku. V devatenácté minutě k tomu měl blízko Arthur, avšak Thibaut Courtois jeho ránu pod břevno zpoza pokutového území zneškodnil excelentním zákrokem.

Dalších deset minut nato už ale belgický gólman přece jen kapituloval podruhé. Real znovu daroval aktivnímu Albovi až příliš mnoho prostoru na levé straně a Raphael Varane si následně připsal nešikovný zákrok proti nabíhajícímu Suárezovi. Sudí Sánchez sice celý incident ponechal zprvu bez povšimnutí, ovšem na radu asistenta u videa se podíval na opakovaný záběr a bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil sám faulovaný, a přestože Courtois vystihl směr jeho střely, Suárezově ráně nechyběla razance ani přesnost. Když pak domácí zahodili několik dalších slibných šancí potrestat Real z rychlých protiútoků, šlo se do kabin za stavu 2:0.

Lopetegui o přestávce na tuto mizérii zareagoval stažením zraněného Varanea, jehož nahradil Lucas Vázquez, a zlepšení hry se skutečně dostavilo takřka okamžitě. Byl to právě Vázquez, jenž v 50. minutě vybídl k náběhu do šestnáctky Isca, jehož střílený centr propadl až k nehlídanému Marcelovi a brazilský bek chladnokrevně propálil vše, co mu stálo v cestě.

Situace na hřišti se najednou zcela otočila a dominantním týmem byl zničehonic Real. Sotva pět minut po Marcelově snížení měl srovnání na kopačce Luka Modrić, jehož technická rána k úlevě přihlížející barcelonské defenzivy skončila pouze na vnitřní straně tyče, od níž se míč odrazil napříč malým vápnem do bezpečí.

Na přelomu hodiny hry se ovšem Barcelona přece jen zmátořila a na nastřelené brankové konstrukce bylo brzy srovnáno. Další povedený Rakitićův pas mířil tentokráte na Sergiho Roberta, jenž z první vybídl k zakončení Luise Suáreze. Uruguayský forvard však dostal míč lehce za sebe a v nelehké situaci trefil z voleje pouze Courtoisovu levou tyč.

Napodruhé už ale spolupráce této dvojice zafungovala na výbornou. Rychlý brejk domácích nastartoval střídající Dembélé, předal míč Robertovi a ten jemným centrem vybídl Suáreze k obtížnému zakončení hlavou z dobrých čtrnácti metrů. Barcelonský útočník si však poradil na výbornou a dokázal to, co chvíli předtím na opačné straně nezvládl Karim Benzema z výhodnější pozice.

Třetí gól Barcelony definitivně zlomil odpor Realu, který se navíc musel popasovat se zraněním Marcela a nedomohl se ani vyloučení Suáreze za ošklivý zákrok na Nacha. Navrch tak měli opět jako v první půli domácí a v závěrečných minutách dali výsledku punc nepokrytého debaklu. Nejprve vytrestal zaváhání Sergia Ramose Sergi Roberto a vyslal do samostatného úniku neúnavného Suáreze, jenž jemným přehozením vyběhnuvšího Courtoise zkompletoval hattrick. A zatímco si domácí diváci na Camp Nou vychutnávali každou přihrávku svého týmu, rozebrali barcelonští Real popáté. Akce střídajících hráčů Dembélého s Vidalem vyústila v poslední gól večera a konečné skóre 5:1, které může být pro Julena Lopeteguiho snadno polibkem smrti.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (39)

Přidat komentář
dextroza_m

7. tým tabulky musíme porážet i bez Messiho...

Reagovat
boryland

3:1.........Couts 2,Luis................,Ramos red,......,Lopata ven.................

Reagovat
smazaný uživatel

to bude debakl...

Lopata napodobi Beniteze - 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz si vzpomenu... ze Real mival nekolik sezon skoro 3 goly na zapas a ted ma prumer 1.44

Reagovat
ttopi

Když nebude hrát Messi, nemohl by Valverde zkusit nasadit od začátku Malcolma a nějak to tam protočit? V Bordeaux hrál dobře, bojovali o něj s AS (poděl), ale zatím se nechytá.

Reagovat
technecium

Snad bude místo Messiho hrát Vidal

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Robík

Skoro trefa

Reagovat
Lamskej#RMCF

kéž bychom těm cignám tady (zenthuras, technecium apod) zavřeli tlamu a vyhráli.. Bohužel se taky obávám vyprasku..

Reagovat
remeslnik

neobávej

Reagovat
technecium

Co si mě bereš do huby ty lamo?

Reagovat
valloire

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen

Semedo, Pique, Lenglet, Alba

Arthur, Sergio, Coutinho

Malcom, Sua, Dembele

Ale o tom si mužů nechat zdát

Reagovat
technecium

A dostanem 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Real neodepisoval

Fandím Barçe, ale debakl neočekávám

Bral bych výhru i 1:0, důležité jsou 3 body

Reagovat
remeslnik

Rád bych se mýlil, ale bez Messiho bude dobrá i plichta

Reagovat
technecium

Ale prosimtě. Nejsou důležité body, ale krásná hra. Klidně se může prohrát, hlavně se musí hrát hezky a musí hrát Malcom

Reagovat
waynemarkrooney

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

real bez ronyho je asi 100x horší jak barca bez mesiho, první poločas 2:0

Reagovat
Artii96

Jak to vypadá s Marcelem? bude hrát?

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Ramos 95. minuta (pak ať klidně dostane 2. žk za oslavu)

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
smazaný uživatel

Lope končí na 100%. A měl by i Peréz. Celé tohle je jenom jeho chyba.

Reagovat
Messi the Genius"10"

Lopeteg, takovej traged

Reagovat
Messi the Genius"10"

Benzinak jenom palil Ten Real fakt neumi a ten Lopeteq uplne na h*vno tam je

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera NO MESSI, NO PROBLEM

Reagovat
smazaný uživatel

Valloire?

Reagovat
smazaný uživatel

ešte stále plače doma pod stolom

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takový debakl jsem fakt nečekal. Barça dnes za 1,

Real

Reagovat
ttopi

Dembele tu kličku před centrem na Vidala. Taková pohodička, žádná dřina. A Suarezova kebule fantastická.

Reagovat
smazaný uživatel

No von to i ten Vidal neskutečně zavěsil

Reagovat
ttopi

To jo, takovým buldočím stylem. Na něm je vidět, jak moc touží po tom základu.

Reagovat
remeslnik

Musím se přiznat, že jsem měl z EC trochu obavy. On Real je taky dost nevyzpytatelný, ale jejich krize je asi hlubší, než se zdálo. Nicméně mně dost překvapila i Barca, s jakým nadšením a odhodláním k tomu zápasu přistoupila. Podle mne to byl jejich nejlepší výkon v letošní sezoně, hlavně Alba a Suarez. Jistě, něco ke zlepšení by se vždycky našlo, ale včera bylo těch plusů daleko víc a to je jen dobře. Uvidíme, jestli se takový výkon stane standardem nebo to bylo jen tím, že to bylo Classico.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele