10. kolo
28.10.2018 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Deportivo Alavés - Villarreal CF 2:1

Žlutá ponorka se znovu potápí. Tentokrát se domů vrací bez bodů z Alavésu, který byl nad její síly. Villarreal sice nad Deporem vedl, ale během druhého poločasu inkasoval po gólech Calleriho s Bastónem.

Villarreal zažívá hodně nepovedenou sezonu a rád by se ze špatného snu co nejrychleji probudil. Jenže to se mu stále nedaří. Dnes hodlal Villarreal konečně znovu vyhrát, k čemuž mu měli pomáhat hráči jako Cazorla, Moreno, Fornals, Asenjo nebo Funes Mori. Domácí Deportivo spoléhalo na Pacheca, Duarteho nebo dvojici Sobrino - Calleri.

A především poslední jmenovaný hráč byl v prvních deseti minutách hodně často u míče. Jeho první ránu vytěsnil brankář Asenjo na roh, o chvíli později se pak Calleri netrefil do brány z poměrně dobré vzdálenosti. A hosté toho využili. V desáté minutě dokázal Alfonso Pedraza z levé strany poslat ze vzduchu míč před branku, kde do souboje šel gólman Pacheco. Ten však míč netrefil, takže na zadní tyči měl Gerard Moreno snadnou práci.

Villarreal konečně vedl a zdálo se, že má nakročeno ke třem bodům. Deportivo totiž v prvních chvílích hrálo hodně nervózně a omezovalo se na pouhé nákopy směrem vpřed. V pětadvacáté minutě už ale Deportivo mělo velkou šanci a nebýt Jaumeho Costy a jeho zákroku na brankové čáře, bylo by srovnáno. Po půlhodině hry se Deportivo přeci jen trochu začalo chytat na svého soupeře a dařilo se mu v kombinaci.

Ani následný tlak chvíli před koncem první půle domácím nestačil na změnu skóre ještě před odchodem do šaten. Mnohem lepší to bylo po změně stran, neboť domácím nástup do druhé půle vyšel famózně. Nejprve se Tomás Pina probojoval do vápna z levé strany a nahrál Rubénu Sobrinovi, který pálil těsně vedle.

V 51. minutě už to Deportivu vyšlo. Po rychlé kombinaci si na centr ze strany naskočil domácí útočník Jonathan Calleri a krásným obloučkem překonal brankáře Asenja! Hosté sice reklamovali ofsajd, ale sudí i po poradě s videorozhodčím branku nakonec uznal - 1:1.

O pouhé dvě minuty později se aktivita Deporu projevila znovu, tentokrát ale ještě ne gólově. Mubarak Wakaso se za vápnem dostal k balonu a opřel se do pořádné rány, kterou zastavila až tyč! Po hodině hry podnikli domácí další rychlý a zajímavý atak, který mohl skončit brankou. Rubén Sobrino našel po sprintu do vápna na zadní tyči Calleriho, který ale ve skluzu přestřelil bránu!

Sergio Asenjo se dostával pod stále větší tlak a pořádně ho protáhl také Jony. Ibai Gómez posléze orazítkoval jen břevno. V těchto chvílích domácí drtili svého soupeře a za svou snahu se dočkali gólu. Ve třetí minutě nastavení se na hřiště dostal Borja Bastón a ihned jeho první kontakt s míčem skončil gólem! Po hodně zmatené akci Deporu se odražený balon dostal právě k Bastónovi, který se stal domácím hrdinou!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele