36. kolo
04.05.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelona s náhradníky podlehla Celtě Vigo

Celta Vigo dokázala využít obměněné sestavy Barcelony a čerstvého mistra Španělska doma porazila 2:0. Kouč Ernesto Valverde se rozhodl pro odvetu s Liverpoolem šetřit největšími hvězdami včetně Lionela Messiho a na předvedené hře to bylo znát. Celta nakonec dvakrát udeřila po změně stran, když se trefili Maxi Gómez a z pokutového kopu Iago Aspas.

Barcelonu čeká ještě náročná odveta Ligy mistrů na Anfield Road a jelikož v zápase proti Celtě Vigo už o nic nejde, rozhodl se kouč Ernesto Valverde pro docela jinou jedenáctku a do hry například vůbec neposlal Lionela Messiho. Naopak Celta nutně potřebovala zápas zvládnout a nakonec získala tři body zaslouženě.

Že by Katalánci mohli mít potíže naznačila už 9. minuta utkání, ve které dostal prostor pro zakončení po rychlém kontru Maxi Gómez, ale naštěstí pro Barcu netrefil branku. Celta měla i dostatek standardních situacích, po kterých dostávala Cillessena pod tlak. Po půlhodině hry musel nizozemský brankář vyrážet nepříjemný centr Boudebouze a těsně před koncem poločasu lapit i hlavičku Arauja.

Celta Vigo nepolevovala ve snaze ani po změně stran a defenzíva Barcy si mohla oddychnout, když dorážka Arauja byla ofsajdová, takže gól, který Celestes vstřelili neplatil. Neujala se ani pumelenice Boufala, která skončila těsně nad. V 63. minutě neuspěla ani další hlavička, tentokrát v podání Gómeze, Cillessen jí v pohodě lapil do náruče.

Do zaslouženého vedení se dostali domácí v 67. minutě, kdy se do Boudebouzova nadýchaného centru položil Maxi Gómez a Cillessen na přední tyči nedokázal včas zareagovat. Barcelona po inkasované brance začala častěji držet balón, ale do žádné šance se nedostala. Když pak tři minuty před koncem zahrál ve vlastním vápně rukou Umtiti a sudí nařídil pokutový kop, který Iago Aspas proměnil, bylo hotovo. Barcelona si s náhradní sestavou nedokázala vypracovat jedinou výraznější příležitost a ve Vigu prohrála zaslouženě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad Valverde nepostaví nikoho ze základu proti Liverpoolu. Dal bych to takhle:

Cillessen

Todibo - Vermaelen - Umtiti - Miranda

Arthur

Alena - Puig

Malcom - Prince - Dembelé

Reagovat
smazaný uživatel

jen místo Arthura nasadit třeba Puiga nebo O. Busquetse. Arthur bude do odvety klicovej

Reagovat
smazaný uživatel

Arthur bude v odvetě pravděpodobně opět začínat na lavičce. Hrát musí Arturo.

Reagovat
smazaný uživatel

Arthur zase tolik minut nemá, není nijak vyčerpaný a v tomhle duelu by mohl mít volnější ruce a hat více ofenzivně.Todibo na beka?? Tam bude hrát Wague! Můžou si to rozdělit Verma a Todibo každý na 45 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle zápase bych radši zabezpečil víc defenzivu, proto Todibo na beku. Navíc ta záloha není dozadu nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava to nebude rozhodně co je tu. V životě nepamatuji Barcu a 3-5-2, ani náhodou jako. A Todibo do zálohy rozhodně ne.

Reagovat
boryland

1:1...………….

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélého prodat za jakékoliv peníze!

Reagovat
pantondavo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele