6. kolo
26.09.2018 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

CD Leganés - FC Barcelona 2:1

Barcelona nezvládla po víkendu další zápas a v Leganésu dost nečekaně prohrála 1:2. Co naplat, že Katalánci ovládli první poločas a po celý zápas měli drtivou územní převahu. Svěřenci Ernesta Valverdeho ale zůstali v čele, protože druhý Real rovněž prohrál. Výhru domácích zařídili El Zhar a Óscar Rodríguez.

Hosté o víkendu pouze remizovali 2:2 s Gironou a domácí ztrátu chtěli v Leganésu napravit. Barcelona byla velkým favoritem a i v úvodu zápasu se zdálo, že nebude mít sebemenší problémy. Ve 12. minutě přihrál Messi Coutinhovi, který jeho skákavý pas zpracoval a rovnou z první neomylně vypálil! Nádherná branka znamenala vedení Barcelony 1:0 a navíc hosté dál pokračovali v ofenzívě. O pár minut později těsně netrefil branku Lionel Messi.

Leganés čas od času vyrazil do útoku, ale ter Stegen měl práci až po půlhodině hry. Rozeběhnutý Nasjrí vypálil a německý brankář si připsal úspěšný zákrok. Nasjrí pak pozdravil ter Stegena ještě jednou nepříliš razantní hlavičkou přímo doprostřed branky. Leganés ale začal více vystrkovat růžky a v závěru prvního poločasu byl lepším týmem.

Domácím se podařilo na konec prvního dějství navázat a po přestávce se Barcelona nestačila divit. V 52. minutě poslal do vápna vysoký centr Jonathan Silva a Nabil El Zhar hlavou do protipohybu ter Stegena srovnal na 1:1. Následně neuběhly ani dvě minuty a Leganés skóre zápasu otočil ve svůj prospěch. Zkušený Gérard Piqué předvedl neuvěřitelnou minelu a balón chybně naservíroval přímo na penaltu Óscaru Rodríguezovi, který dal gól.

Barcelona na nic nečekala ale krom držení balónu nedokázala nic vymyslet. Až deset minut před koncem vytáhl proti Coutinhovi fantastický zákrok Cuéllar a rovněž dorážku Rakitiće zvládl vyrazit na rohový kop! To byl naprosto klíčový okamžik zápasu. V nastavení mohl Leganés zasadit Kataláncům definitivní KO, ale Nasjrímu střela příliš nesedla. Domácí výsledek udrželi a připisují si velké vítězství. Barcelona poprvé v sezoně prohrála, ale díky zaváhání Realu Madrid zůstala nadále v čele soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
boryland

0:3............Leo,Luis,Couts..............

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele