27. kolo
04.03.2018 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona porazila Atlético a ukázala svým soupeřům místo v řadě

Katalánský velkoklub porazil Atlético Madrid 1:0 a zvýšil svůj náskok právě před Los Rojiblancos na osm bodů. Touto výhrou udělali Barcelonští možná rozhodující krok k cestě za ligovým titulem. O výsledku celého zápasu rozhodl jeden fantastický přímý volný kop Lionela Messiho. Barcelona vstupovala do tohoto střetnutí s problémy.

Tři remízy v posledních pěti duelech LaLigy zapříčinily, že na druhé místo měla náskok už pouze a jen pěti bodů. Ani obraz hry v souboji s Chelsea nevzbuzoval optimismus. Tudíž někteří možná po právu považovali za favorita zápasu Atlético, které mělo fantastickou formu, především Antoine Griezmann. Nicméně právě toto utkání mělo nalézt odpověď, jestli Madridští budou ještě moci vážně bojovat s Barcelonou o ligový titul.

Po chaotických prvních minutách domácí převzali kontrolu nad zápasem. Katalánci si postupně vytvářeli tlak, ale žádnou akci k úspěšnému konci nedovedli. Atlético se pouze bránilo a k ničemu se snad ani pouštět nechtělo. Ve 26. minutě byl Messi faulován Thomasem před pokutovým územím. Argentinec si tedy postavil míč ve výborné pozici. Krásnou střelou překonal Jana Oblaka, rána zamířila do levého horního rohu branky slovinského reprezentanta.

Pro Messiho to byl pátý úspěšně proměněný přímý volný kop a celkem 600. gól jeho kariéry. Hosté začali po inkasovaném gólu hrát více odvážně, na hřišti to bylo hodně viditelné. Svěřenci Diega Simeoneho začali byli agresivnější, ale efekt v podobně gólovek nepřicházel. Postupem času se z pravé strany hřiště dostal dvakrát do dobré střelecké pozice Philippe Coutinho, ale jeho pokusy vždy zblokovali obránci. Ve 36. minutě musel navíc vystřídat Andrés Iniesta, jehož nahradil André Gomes.

Pět minut před koncem poločasu nebezpečně levačkou pálil opět Coutinho, ale Oblak jeho střelu vyrazil na roh. Na začátku druhé poloviny se svěřenci Ernesta Valverdeho trošku vzdali iniciativy. V 59. minutě chtěli s vývojem zápasu něco udělat hosté, proto přišel na hřiště Ángel Correa, který nahradil Šimeho Vrsaljka. Toho na pravé obraně nahradil Thomas Partey.

O pár minut později ještě místo Gabiho přišel Kevin Gameiro. To už byla pořádná ofenzivní síla, ale Atlético se stále nemohlo dostat k nějaké vyložené šanci. V 77. minutě se o zvýšení na 2:0 mohl postarat Luis Suárez. Ten se ale v momentu zakončení ocitl v ofsajdu, tudíž branka uznána nebyla. Hosté hráli o dost lépe než v prvním poločase, ale bylo to stále málo na dobře fungující obranu Barcelony. Upřímně řečeno, Los Colchoneros si nevytvořili ani jednu výraznější šanci.

Nejblíže k vyrovnání bylo Atlético v 85. minutě, kdy Diego Costa ve vápně vyhrál svůj souboj, po kterém zakončoval Gameiro. Ten Marca-André ter Stegena překonal, ale sudí tuto akci přerušil. V milimetrovém ofsajdu se totiž nacházel Costa. Výsledek se ani nyní nezměnil a zůstal tak až do konce zápasu. Barcelona tedy porazila svého největšího rivala o titul v LaLize.

Autor: David Kvapil / marca.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ttopi

3:0

Reagovat
boryland

3:1.............Leo,Luis,Coutinho.............

Reagovat
remeslnik

1:0

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se zas o co snažíš?

Reagovat
valloire

aby ti praskla cévka

Reagovat
smazaný uživatel

to je prave ten problem a mal by si s tym co najskor skoncit.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to remka nevidim vyhru Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Uz ji vidis?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi kope tie priame kopy paradne. Ronaldo by sa asi mal na to vykaslat lebo uz to vobec neni obavany exekutor skorej naopak!

Reagovat
smazaný uživatel

U Ronalda bych se bál spíš o koule než o gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele