8. kolo
14.10.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:1

Již sedm let nedokázalo Atlético Madrid ve španělské La Lize porazit Barcelonu a nejinak tomu bylo i tentokrát. Madridský celek si sice vydobyl brzké vedení zásluhou Saúla Ňígueze a mířil za zlomením této černé série, jenže osm minut před vypršením základní hrací doby dokázal srovnat neúnavný Luis Suárez a zajistil Barceloně cenný bod, díky němuž katalánský velkoklub nadále vévodí ligové tabulce s pětibodovým náskokem na druhý Real Madrid.

Ne že by svěřenci Diega Simeoneho na barcelonské vyzrát neuměli, ostatně v posledních letech tohoto soka hned dvakrát vyřadili v Lize mistrů, ovšem v domácí soutěži podobný úspěch naposledy pamatují v roce 2010. Suárezova pozdní hlavička po centru Sergiho Roberta byla navíc vůbec prvním inkasovaným gólem, jaký Atlético dostalo v lize na svém novém stadionu.

Očekávané utkání započalo pěkně zhurta. Již v první minutě šli hosté málem do vedení, když výtečnou akci Messiho zarazil před Suárezovou dorážkou do odkryté brány až na poslední chvíli Saúl Ňíguez. Poté se již tvorby hry ujalo Atlético a Marc-André ter Stegen se musel dvakrát vytáhnout proti nebezpečným ranám Antoina Griezmanna. Po dvaceti minutách už byl ale i německý gólman bezmocný proti Ňíguezově nechytatelné dělovce zpoza pokutového území.

Krátce po změně stran měl na kopačce vyrovnání Luis Suárez, jenže na Jana Oblaka si ani s tvrdou ranou nepřišel. Když pak z přímého kopu orazítkoval Lionel Messi jen brankovou konstrukci, začali domácí příznivci doufat, že tentokráte to již proti Barceloně vyjde. Barcelona se však ani s přibývajícími minutami nevzdávala a aktivní Suárez se nakonec po sérii neúspěšných pokusů přece jen dočkal. Nezastavitelný uruguayský forvard se v 82. minutě odpoutal od Stefana Saviće a poslal hlavou pas Sergiho Roberta mimo Oblakův dosah.

Vzápětí se málem schylovalo k velkolepému obratu, avšak ani Suárez, ani Messi z dalšího nebezpečného přímého kopu nakonec neuspěli. Barcelona si tak z Madridu odváží bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
boryland

0:1...........Leo........

Reagovat
smazaný uživatel

, zrovna jsem chtěl napsat, jestli nás tím těžkým zápasem zase vítězně provede Leo.

Doufejme! Byl by to velký krok.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele i kdybyste vyhráli tak to pořád nic neřeší .

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybychom vyhráli tak tvoje sebevědomí mít nebudeme, to je pravda, do boje o titul by to byly jedny z nejdůležitějších bodů.

Reagovat
valloire

tuten boryland tomu vůbec nerozumí a je to jen a pouze sponzor Tipsportu

Reagovat
smazaný uživatel

zato ty tomu moc rozumíš dědo

Reagovat
valloire

já rozumím všemu úplně všemu cucáku

Reagovat
smazaný uživatel

ty si jeden z najvacsich trolov na internete.

Reagovat
10FKK

kromě fotbalu...

Reagovat
valloire

Reagovat
Lamskej#RMCF

Barca ještě neměla těžkého soupeře...snad tentokrát narazí :) ...přání 1:0 tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

A pověz mi koho měl, kromě Valencie, jako těžkého soupeře Real? Betis nebo snad Levante?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (Griezmann - Messi, Messi, Messi)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (Griezmann - Messi, Messi, Messi)

Reagovat
Assassin11

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona je znacne oslabena a hlavne ten Dembele, 4 mesiace je dost a kolko hracov uz sa nedokazalo vratit po takej pauze do byvalej formy...

Reagovat
smazaný uživatel

To ten mlady hajzl ma za to, ze plivl do BvB nechodil na treninky a vytrucoval si prestup.

Bez treninku si mysli, ze bude hned kral v Barcelone.

Videl jsi Neymara jak se rval proti RM v priprave ikdyz vedel, ze jde do PSG?

Kolonialni tzv. francouz je pekny kkt

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Griz - Deulofeu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele