17. kolo
08.01.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Barcelona 1:1

Barcelona ani ve svém druhém soutěžním zápase v roce 2017 nedokázala vyhrát a z Villarrealu může být ráda alespoň za bod. Žlutá ponorka se dostala do vedení krátce po změně stran a nadějný výsledek držela až do 90. minuty, kdy Katalánce spasil Lionel Messi.

Pro Enriqueho svěřence jde pochopitelně o velkou ztrátu v boji o titul, naopak Villarreal se udržel v kontaktu s pozicemi zaručující Ligu mistrů, i když i on byl po závěrečném hvizdu zklamán. Přeci jenom ho od vítězství drželo pár minut.

Barca se každopádně dostala do první vážnější situace, ale proti Neymarovi pohotově zasáhl brankář Asenjo. Vzápětí na druhé straně promarnil stoprocentní šanci Dos Santos, když přestřelil branku. Villarreal zůstával u balónu a další nebezpečí v podání Dos Santose musel likvidovat obraným zákrokem Digne. V prvním poločase si ještě připsali nepřesné pokusy Neymar a v samotném závěru hlavičkující Messi. Proti argentinské superhvězdě se vytáhl Asenjo, jenž pokus vyškrábl na rohový kop.

Ambice Barcelony na tříbodový zisk utrpěly vážné trhliny krátce po změně stran. Ve 49. minutě vyslal Pato kolmici na rozeběhnutého Sansoneho a ten překonal ter Stegena - 1:0 pro Villarreal. Barcelona pak samozřejmě přidala plyn, ale dlouho se nemohla dostat do finální fáze. Čtvrthodinu před koncem vypálil Messi a Asenja zachránila tyčka! Tlak Barcelony se ale stupňoval a Messi byl čím dál více vidět. Jeho další střelu opět vychytal Asenjo.

Villarreal držel nadějné vedení až do 90. minuty, kdy před vlastní šestnáctkou fauloval a nabídl Kataláncům volný přímý kop z velice nadějné pozice. Lionel Messi nezahálel, z přímáku vymetl šibenici a zajistil Barceloně alespoň bod. Messi byl navíc při chuti a v nastavení se ještě snažil strhnout vedení na stranu Barcy, při jednom z průniků ho nedovoleně zastavil Costa a po druhé žluté kartě se musel poroučet ze hřiště. Další branka už ale nepadla a tak utkání skončilo remízou 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 (2x Leo)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
dextroza_m

Bohužel 2 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mám radost, fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mám také radost, fakt tip 01

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele