9. kolo
22.10.2016 16:15 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Barcelona dramaticky udolala Valencii a je znovu na čele

Bláznivý zápas na Mestalle plný zvratů nakonec vyzněl lépe pro hostující Barcelonu, která dokázala brankou v poslední minutě porazit Valencii 3:2. Hlavní slovo měl jako obvykle v katalánském výběru Lionel Messi, avšak na jeho úvodní gól zvládli odpovědět Munir El Haddadi s Rodrigem. Po změně stran se ale do dalšího obratu pustili hosté, když nejprve srovnal Luis Suárez a na samém sklonku utkání proměnil Messi pokutový kop, díky němuž Barcelona uhájila vedení v ligové tabulce.

Los Che se pod vedením nového kouče Cesareho Prandelliho rozhodně zvedli, o čemž svědčí jak jejich vítězství z předešlého týdne, tak i sobotní výkon proti jasnému favoritovi. Hostům navíc vinou zranění chyběli Gérard Piqué i Jordi Alba a hned po jedenácti minutách se ke zmíněnému duu přidal i kapitán Andrés Iniesta, jehož poslal tvrdým zákrokem k zemi Enzo Pérez a španělský reprezentant musel kvůli poraněnému koleni přepustit své místo Ivanu Rakitićovi.

Domácí i nadále pokračovali v aktivní, až agresivní hře, což na vlastní kůži pocítili Suárez či Andre Gomes, ovšem vedení se záhy ujali barcelonští. Právě Rakitić předložil míč do střelecké pozice Messimu, jenž nezaváhal a připsal si již třináctý gól sezony. Hráči Valencie jen marně reklamovali Suárezovo postavení mimo hru a na přelomu půlhodiny hry se nedočkali ani odpískání pokutového kopu po Rodrigově pádu v souboji s Umtitim. Když pak Suárez nevyzrál po Messiho pasu na brankáře Alvese, skončila první půle těsným vedením Barcelony.

Po přestávce měl blízko k navýšení náskoku hostí Ivan Rakitić, když dorážel do odkryté branky střelu Neymara, jenže chorvatský reprezentant napálil pouze tyč. A hosté hned záhy také náležitě pykali. Nejprve přízemní ranou zpoza šestnáctky srovnal Munir, který ve Valencii hostuje právě z Barcelony, a pouhé čtyři minuty nato dokonce zařídil senzační obrat Rodrigo přesnou střelou z voleje po Naniho lobované přihrávce.

Ani to však se svěřenci Luise Enriqueho nezamávalo a odpověď přišla vzápětí. Alves sice znovu předvedl parádní zákrok při hlavičkovém pokusu Rakitiće, jenže míč se odrazil k Luisi Suárezovi, jenž výtečným zakončením přece jen srovnal na 2:2. Obrovskou šanci na potopení Barcelony zahodil deset minut před koncem Nani, jenže v klíčové chvíli selhal a poslal svou střelu vedle. V samotném nastavení pak bylo pro domácí ještě hůře, neboť ani zarputilé bránění nakonec nestačilo na jakýkoli bodový zisk. Suárezův pád byl ohodnocen jako penaltový a Messi v 94. minutě vyzrál i na penaltového mága Alvese a zařídil Barceloně ohromně cenné tři body.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
dextroza_m

0:1

Reagovat
boryland

1:4.........Leo 2,Ney,Luis...........

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hardwell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonka uz je na sve klasicke penaltove vlne... penalticka v 94. mnam

Reagovat
smazaný uživatel

Panalta byla jasná ,takže klid

Reagovat
roberos

Super jasná !

Reagovat
smazaný uživatel

*penalta

Reagovat
vanGomm

O tom zda se bude kopat penalta rozhodují vždy rozhodčí.Najdou se mezi nima i tací co ani tu jasnou nepísknou.Takže i v tomto případě to záleželo na rohodčím.Nařídil ji,ale nemusel.To záleželo pouze na něm.

Reagovat
smazaný uživatel

Za stavu 2:1 pro Vale jsem si všiml, že piská starý dobrý Undiano, takže jsem neváhal a střelil tam výhru cirkusu. Bylo to drama, ale peníze doma

Reagovat
smazaný uživatel

to je parada ze jsi si vsiml po hodine hry kdo piska takovy keci jsou fakt k

Reagovat
smazaný uživatel

try not to cry please

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele